CutiCuti NewZealand Christchurch [Day 3]

Bertemu lagi kita dalam siri Cuti-Cuti New Zealand! Hari ni kita akan bercerita pasal hari ketiga dalam perjalanan kami menikmati keindahan alam ciptaan Allah. Seperti cerita yang lepas, aku takde nak edit gambar-gambar yang bakal ditayangkan sebab laptop kecik yang smart kepunyaan Cik Ecah Panda takda Lightroom mahupun Potosopp.

Gereja pun keindahan alam juga. Masuk kandang kambing mengembek, masuk tempat orang melihat sajalah
Destinasi 1 - Akaroa
Drive sejam lebih dari pusat bandar Christchurch ke lokasi kejadian. Alkisahnya, para gadis sekalian ada tiket murah yang dibeli dari GrabOne untuk naik Akaroa Jetboat tapi malangnya tiket tersebut tak boleh digunakan sebab masa kami sampai tu, bilangan orang yang nak naik bot tak cukup kuota. Lagipun, diorang tak booking sehari awal dan para jejaka pulak tak nak spend duit untuk cukupkan kuota. Hehe.


Tapi takpe, kami masih naik bot tapi bot Flinstones jelah yang kena guna kaki untuk mengayuh 'enjin' ke tengah teluk tu. Dapatlah jugak naik bot kan? Daripada takda langsung.

Dua tiga kucing berlari mana nak sama si kucing belang, Di mana DSLR berlari gambar mereka takkan menghilang
 Destinasi 2 - Sugarloaf Scenic Reserve
Srcara jujurnya aku cakap, ini kali pertama aku drive kereta naik gunung dekat tempat yang tak familliar sambil bawak anak orang. Bagi sesiapa yang berminat untuk datang sini, 1 benda je anda perlukan, iaitu kamera sebab naik atas ni percuma sahaja dan kami pun jumpa secara kebetulan atas er..GPS


Destinasi 3 - Top of Mount Vermont 
Okay, korang tengok pun dah tahu pemandangan dari kawasan tinggi memang cantik kan? Tapi kami tak bolehla nak buat solat sunat disitu sebabnya untuk ke puncak tu kami telah pun menceroboh ladang kambing biru-biru..eh tak, biri-biri yang sangat gebu dan comel nak-nak pulak musim raya Aidiladha ni. Rasa nak culik satu bawak pegi dapur backackers.

Lompat Si Panda lompat toink toink
Sebagai seorang Panda yang gagah perkasa lagi berani maka haruslah beliau melompat akibat tahap excited yang melampau tanpa bantuan kokain mahupun Kafein. Amaran keras kepada pengunjung blog ialah jangan lakukan ini tanpa pemantauan daripada orang dewasa sebab sekeliling tu banyak batu; kalau tertomoih kat dahi alamatnya anda mampus di tempat kejadian. Amaran seterusnya, disitu banyak tahi kambing biri-biri; kalau tertomoih masuk mulut, alamatnya berpuasalah anda seminggu.


Destinasi 4 - New Brighton Harbour
Sini yang menariknya hanyalah jambatan magik yang bokleh bertukar warna banyak-banyak kali tu. Andainya anda nak berendek di sini, ini ialah tempat yang terbaik tapi pastikan dah nikah. Lepas nikah korang buatlah apape yang korang nak kat tepi pantai tu. Lepas habis berjimba jari keempat, maka pulanglah ke PointBreak Backpackers untuk berketiduran.

Photo Of  The Day
Terbanglah wahai si burung. Kalau kau tak terbang tentu aku dah sembelih kau


..

15 ulasan: Leave Your Comments

  1. stylish!!! aku suka semua gambar2~ ehe!

    BalasPadam
  2. wow...sgt2 best!

    Latest Entry:
    http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/rindu-sangat.html

    BalasPadam
  3. Sgt suka pantun DSLR tu... =)
    aDan tak ketinggalan gambar panda jadian melompat..
    smart habis!!!! =P

    Kalau xada halangan nak join contest tu..
    Nak dpt poskad =D

    BalasPadam
  4. saya sangat suka fridge magnet.. Nak nak nak...

    BalasPadam
  5. suka gambar burung terbang tu. ^^
    Lambang kebahagiaan. =)

    BalasPadam
  6. subhanallah!
    syukran atas perkogsian

    http://kotakbeg.blogspot.com/2010/11/kenapa-saya-rasa-new-zealand-arc13-best.html

    BalasPadam
  7. wee.dah buat entry. tetiba bosan,wat aja lar.hihihi

    http://leavinmasya.blogspot.com/2010/11/kenapa-saya-rasa-new-zealand-arc13-best.html

    BalasPadam
  8. ARC....
    Valid lg x nk join contest? =)
    Check this out
    http://fana164.blogspot.com/2010/11/kenapa-saya-rasa-new-zealand-arc13-best.html

    =)

    BalasPadam
  9. http://anys-amyra.blogspot.com/2010/11/kenapa-saya-rasa-new-zealand-arc13-best.html

    nak jugakkk!

    BalasPadam
  10. apsal ak xtaw neh ada mini contest?? awat x gembur2 kan =.=!

    BalasPadam
  11. @ema サニmmg style aku xsuke gembur2kan hehe

    BalasPadam
  12. Warghhhh Nice Nice... Bestnya klu dpt pegi sini :) InsyaALLAH Coming Soon :)

    BalasPadam

Komen yang nak diletakkan lepas 14 hari selepas entri tu diterbitkan, akan diletakkan dalam mod pengesahan terlebih dahulu untuk mengelakkan spamming

More

SEARCH

MESEJ RINGKAS

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Based on a work at http://www.arcx13.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.facebook.com/arcx13?ref=bookmarks. Dalam BM, korang tak boleh copy langsung melainkan ada kebenaran