Searching...
4 Nov 2010

Teori Konspirasi Upin dan Ipin

Nak gelak atau nak marah? Itu persoalan utama, tapi apa yang membimbangkan ialah bukannya perasaan kita si pembaca, tapi perbuatan segelintir pihak yang otaknya mungkin dah dibekukan dengan mempercayai semua Teori Konspirasi. Dikaitkan dengan yahudi la pulak. Apa kata orang pasal Upin & Ipin?
Gambar tu aku saja-saja edit korang janganlah percaya pulak. Tadi aku ternampak sorang kawan ni dia post pasal kisah Upin Ipin yang mempunyai unsur Illuminati ke Yahudi ke entah atas sebab yang berikut:
1)Sebutlah Uffin bukan Upin
Upin dalam bahasa Aramaic bermaksud "Aku benci Rasul." Sebutlah Ariffin bukan Ipin
Ipin dalam bahasa Syriac bermaksud " Aku suka Israel
Penulis teori ni mungkin terlalu banyak menghidu kentut unta. Apakejadah bahasa menjadi pengertian kepada sesuatu yang kita sendiri pun tak tahu? Dulu aku pernah cerita pasal Bahasa Maori New Zealand . Dari situ kita boleh faham bahawa apa yang kita maksudkan, tidak sama dengan apa yang difahami oleh orang yang berlainan latar budaya. Contohnya, TAHI dalam Bahasa Malaysia bermaksud NAJIS manakala dalam bahasa Maori bermaksud 'SATU'
Ini diburukkan lagi oleh penggunaan huruf "U" pada baju Upin dan "I" pada baju Ipin."U" bermaksud " USA ""I" bermaksud " Israel "
Dengan jujukan di dalam kotak oren, maka batallah sudah akidah semua umat Islam yang berbahasa Inggeris sambil berbalas SMS. Contoh:
Aizat: Yuyu, you (u) nak g manew nanti?
Yuyu: Ala u, I nak pergi kedai mamak beli tong gas

Dan juga maaf ya rakan-rakan yang sedang belajar di USA, akidah anda sudah terbatal dengan menjejakkan kaki ke sana hatta untuk mencari ilmu sekalipun


Okay paling epik sekali:
Baru-baru ini Syarikat Apple telah melancarkan iPhone 4g. Diharap ikhwah danakhawat semua dapat sama2 memboikot iPhone 4g kerana ia sebenarnya adalahagenda yahudi. ' i ' pada perkataan iPhone sebenarnya merujuk kepada ' Israel ' .4g pula bermaksud "god, gold, glory and girl". kalu kamu benar2 cintakanAllah dan rasul, sila sebarkan kepada semua umat Islam kalau tidak solatkamu tidak sah selama 40 hari 40 malam.
"I" pada ikan juga merujuk kepada Israel. Maka janganlah makan ikan. "I" juga merujuk kepada Ibu, maka bunuhlah ibu kamu sebab Ibu kamu Israel. "I " juga merujuk kepada Itik, iaitu lambang kesyaitanan yang tak cukup syaitan kalau dibandingkan dengan kambing hitam.


Fakta penting:
  • Kawan-kawan saya yang ada Iphone simpan kompas kiblat dan Alqur'an elektronik di dalamnya. Saya takda Iphone
  • Gold untuk Iphone 4 apekejadahnya? Kita yang berhabis duit untuk beli adalaaaa
  • Girl - apa kaitan dengan Iphone 4? Nak kaitkan dengan sejarah Portugis Melaka pun agak-agaklah bai
  • Dalam AlQur'an tiada menyebut Allah dan rasul menyuruh umat Islam menyebarkan fitnah
Siapa percaya teori makhluk tak cukup kasih sayang ni sila telan air perahan stokin banyak-banyak. Moga-moga kebuduhan anda dapat diubati.
Cheerios!!
Insan comel sharing-sharing| IrahHajerah

94 KOMEN DISINI:

  1. padahal yg buat upin ipin orng malaysia. apa kaitan pulak dgn teori konspirasi yahudi? tapahape ntah.

    BalasPadam
  2. well said.

    hahaha..funny la..first time aku dengar konspirasi upin ipin..kejadahnya la semua pun nak konspirasi..menyampah aku..

    BalasPadam
  3. @_aLiaHwaFa_
    hmmm teori kosnpirasi pasal yahudi xmengenal kaum sebenarnya tapi berpada-padalah nak berteori pun. Adeke patut Upin Ipin

    BalasPadam
  4. crap!crap!crap!
    melayu ni sme benda pun dier nk percaya...
    illuminati pun xtao pejadah tp kecoh nk kaitkn evrything with it...
    one message to all d people out there :

    jangan jadi paranoid...tiada siapa yang mahu rosakkn akidah anda melainkan diri anda sendiri yang sibuk menyebarkan article yang anda tidak tahu kesahihannya...

    BalasPadam
  5. @AXiS ZAC
    menakut2kan diri sendiri dan menunjukkan umat Islam tu sangat lemah. Haih

    BalasPadam
  6. Adeih, sy ni fan upin ipin..-__-
    mencari ilmu ni bagus tp kalo smpai mendatangkan fitnah & was-was, nauzubillah..

    Dato' harun Din pernah mengatakan bahawa was-was boleh merosakkan keimanan umat Islam..

    "Katakanlah pada manusia, aku mohon perlindungan dengan Tuhan yang menjadikan manusia, raja yang benar-benar menguasai manusia, Tuhan yang sebenar-benarnya disembah oleh manusia. (Aku pohon jauhkan) daripada segala kejahatan was-was yang berpunca daripada al-Khannas iaitu angkara perbuatan jin dan manusia." surah an-Nas

    Peranan jin dalam menimbulkan gejala penyakit was-was ini ialah membisikkan dalam hati manusia sesuatu yang tidak benar hingga mempengaruhi manusia untuk mempercayai perkara tersebut sebagai sesuatu yang benar.

    Sbg umat Islam wajib kita kembali kpd Al Quran & sunnah..wallahualam

    BalasPadam
  7. apehal la skang ni sume bnde nx konspirasi ye..macam2..dunia2..HAHA~~

    BalasPadam
  8. ajaran sesat mana la diorang amik ni...upin ipin tu bukan melayu jugak ke yg buat?celah mana dtg usa dgn israel ni??aigoo

    BalasPadam
  9. Salam,
    Saya tertanya-tanya, siapakah dia orang yang buat teori mengarut ni? Apa kaitannya dengan upin ipin? Awatnyalah dok jeles sangat dengan katun ni, tak dapat nak kalahkan populariti katun ni ke?

    kita patutnya rasa bangga bila inilah satu-satunya katun kita yang boleh diterima dengan meluas di indonesia, thailand, filipina dan negara luar yang lain. Hati penuh phD la tu...perasaan hasad dengki!

    Ish! tetiba je terEMo la pulak....sowi ya tuan rumah ;)

    BalasPadam
  10. mengarut. ade ke dalil tak sah solat 40 hari 40 malam kalau tak sebarkan benda ni. sape la yang buat teori ni. adehh

    BalasPadam
  11. ouho..what can i say is nothing..
    ;D

    BalasPadam
  12. bak kata kakak sedara aku tadi, terlalu obses dgn kajian konspirasi akan menyebabkan kita lagi terpesong sebab akan terkagum dgn yahudi dan tertakut dengan yahudi.

    entah2 teori konspirasi yahudi tu konspirasi dorang yang sebenar. nak lemahkan kita. supaya kita buruk sangka. =p

    entry aku publish 8.30 malam waktu malaysia :D

    BalasPadam
  13. Steady Braderr ! hahaha . .
    Mmg Agak Ci*** Teori Yg Xseberapa nk Ketahap Kebodohan . . tp , ada lah cikit . . kahkahkahkah . .
    Manusia2 . . Nape la Suke sangat cite yg bkn2 . sebar fitnah besar2 . . Kelaka . . mmg sgt2 kelaka (=

    BalasPadam
  14. sumber IraHajerah ? tak nampak la pulak die ada update post. hehe pantas and efisien kau asfan!

    sume bende pon nak iluminati bagai.tak paham aku manusia ni =(

    BalasPadam
  15. benci betol aku bace mende2 gini

    huhuhuh

    BalasPadam
  16. sapa buat benda ni ha? aku nak bagi tazkirah sikit

    BalasPadam
  17. gaya komen orang yang jahil :

    tak sangka banyak betul benda yang kita tak sedar. bahaya ni. beringat lah semua.

    (ayat di atas ada huruf 'i' dengan 'u'. habis laaaa aku!)

    BalasPadam
  18. semakin menjadi2 pulak kisah Illuminati ni .
    macam kelakar seram pun ade gak :P

    BalasPadam
  19. hoih. aku suka. bg aku jgn taksub sgt dgn maklumat yg org sebarkan. kita belajar agama, pegang akidah kita kuat-kuat. good job on the entry. lama tak jenguk kau ARC. sehat ke? ;)

    BalasPadam
  20. aku takut nama aku jadi theory gak weh.

    F.I.F.F.Y

    f-freemason
    i-israel/illuminati
    y-yahudi

    wakakakaka

    BalasPadam
  21. tak tahu nak komen apa . antara percaya dan tak percaya ! huuuu

    BalasPadam
  22. memang bodoh la diorang ni..aku setuju bila ko cakap "apa yang kita maksudkan, tidak sama dengan apa yang difahami oleh orang yang berlainan latar budaya" dulu kecoh jugak pasal xleh sebut akum..sebab ade makna bruk dlm bhse yahudi..diorang memang bangang

    BalasPadam
  23. Ahahaha lawak siot!
    Terlalu obses dgn sesuatu bende inilah dia...
    Manusia akhir zaman suka sgt la nak mnyebarkan fitnah!

    BalasPadam
  24. ta de makne nye,, huhu ;p

    BalasPadam
  25. apeke kolot nye ? hahah idea cacat penah aku dgr . sah orang nie keje dye dok baca pasal israel hari hari . otak pon terpengaruh dengan mende mende tu . adoi lah ~

    BalasPadam
  26. oh ye , aku nak pinjam link post kat fb . nak gak tgk pandangan student u aku nie @ usim . heheh ~ pinjam ya ? tak kene royalti kan ? :p

    BalasPadam
  27. katakan tidak pada teori illuminati dan kospirasi..
    byk efek buruk daripada baiknya.

    kok semua dikaitkan dengan akidah mmg susah lah kan.

    BalasPadam
  28. Allaaaaaaa , Upin & Ipin pun nk dikaitkan dgn illuminati ker ? duuuhhhh T______________T

    BalasPadam
  29. alahai..
    kalau tak pakai iphone tapi tak ingat Tuhan,tak guna jugak.

    BalasPadam
  30. usaha menjatuhkan les copaque kah? adeh.

    BalasPadam
  31. nonsense! cube la cari keje yg lbh berpaedah!

    ~ DanieL AdiE ~

    BalasPadam
  32. kalu yer pon, janganla sampai tabsub mcm ni skali
    abes semua benda nak dikaitkan dgn illuminati
    pasal solat, puasa xnak lak wat konspirasi ke
    xnk lak pkir mcm ne nak majukan umat orang Islam dalam soal ibadah
    asyik2 nak pkirkn illumination je


    iphone 4?
    abes 2 klu kluar iphone 5, 6 mcm ne?
    haha

    Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

    BalasPadam
  33. nak muntah. asyik ada fitnah camni. yang sms pun ada. ntah ape2.

    BalasPadam
  34. haha, dulu ak penah dgr sbijik mcm ni, yg psl pokemon ngn pikachu, dulu ade ckp pokemon = saya benci rasul, pikachu = saya suka yahudi.. dlm bhs ape x igt dah.. nmpk cam lbeh kurang je, btol ke source nie?..
    skrg bnyk sgtbenda mcm tu, kate crocs haram laa, nike haram laa,, haih..

    BalasPadam
  35. adehhh benda remeh blh jadi camnie..semua pun nak jadi isu..ish2..

    BalasPadam
  36. Apakah?
    Paling tak tahan, solat xsah 40 hari, 40 malam...
    Dah lebih kurang dosa minum arak...
    Memang kurang perhatian penulis tuh..
    Tak beragak.

    Lama2 jadi rimas dengan mcm2 penulisan pasal iluminati ni..
    semua benda nak dikaitkan....

    BalasPadam
  37. hahahahaha.. ape laaaa benda cmni pon leh jadik isu..huhu

    BalasPadam
  38. @L.O.V.E hUnTeR
    satu komen yang bagus :D. Aku nak jugak komen-komen bernas macam ni tapi kurangnya ilmu dalam bab berkenaan. Thanks for sharing

    BalasPadam
  39. @anyss
    org yg start ni mesti die dengki usha org len

    BalasPadam
  40. @~HANA~
    Kalau dengar ko nak bg tazkirah mesti lg dia suka. Maklumlaaa ko kan PALING COMELLLLLL :D:D

    BalasPadam
  41. @lassiegewdix
    lassie jage2 malam ni tgk bawah katil ada apaaa

    BalasPadam
  42. @CN
    Sehattttt Syukur kepada Allah, dan bukan kepada Teori Konspirasi. hehe

    BalasPadam
  43. ahh... semua pun nak bantai konspirasi...

    aku bet orang yang cipta konspirasi ni maybe jenis sarcastic sebab nak perli orang2 yang betul2 percaya mende2 konspirasi ni atau...

    memang addict dengan reka2 bende konspirasi secara serius sampai takde life.

    sampai ke upin dengan ipin pun jadik isu. rajin betul dia kaji bahasa lain. ini malaysia lah. bahasa malaysia pun tak abes nak cover dalam kamus dewan yang tebal-tebal tu, lagi nak sibuk ngan bahasa lain yang macam tak digunakan secara meluas.

    huhuhh...

    sape manusia kreatif tak bertempat pasal konspirasi ni? meh aku nak brainwash sikit...

    BalasPadam
  44. @za
    share aje kak. LAGI SYA SUKA! cuma jgn copy paste taruk di blog sendiri sudeyh haha

    BalasPadam
  45. @ARC™
    oi aku laki lah ! ! adoi segan nye . .

    BalasPadam
  46. @noor afzan
    hidup kita wajib ada akidah tapi permasalahanya ialah bagaimana kita memikirkan pasal akidah.

    Ohhh im not the one to talk. Please consult your nearest ustaz :D

    BalasPadam
  47. @Admiral Hafiz
    hahah kalo iphone 13 kang mesti keluar teori bwk suwey etc

    BalasPadam
  48. buat orang lain melatah je. nanti tak pasal2 ada yg suruh ban upin n ipin lak..adehh..

    Pendapat anda?
    Upin dan ipin pun agenda yahudi ke?

    BalasPadam
  49. @za
    figure of speech je bro...x kate ko pempuan pn (cover hehe)

    BalasPadam
  50. sengal sengal ubi namenye tu... dalam katun ni bnayk jer unsur yang baik pe la nk dikaitn ngn mende2 alah tu smue, tpagroh kuat sangt...

    BalasPadam
  51. takleh caya ar...siapa punya kerja ni kasi sunat sekali lagi hahaa

    BalasPadam
  52. @Fitrihadiitupun kalau dia dah sunat broo...hahaha

    BalasPadam
  53. hahaha... lawak ar beb....

    teori konspirasi banyak version beb...
    version yg kat atas memang version lawak...

    kalau kat fb aku belambak ngaku konon freemanson lah, abg long illumati lar, secret-handshake style baru lar, lepak kt lounge manson lar dll......

    tapi sebenarnya diorg bergurau jer...



    kat malaysia memang dah ade freemanson sejak 40-an lagi... tapi diorang bergerak secara senyap...


    yang penting akidah yang kita pegang...

    janji Allah islam itu benar dan beroleh kemenangan...

    cuma elakan dari anak cucu kita dari menjadi tentera dajjal...


    ini juga sebahagian agenda untuk orang sentiasa lalai dan seronok dengan dunia...

    BalasPadam
  54. upin ipin yang ajar puasa pun kena jugak...xde otak la orang buat teori sengal camni..hoho

    ade yg percaya ke?? khkhkh..

    BalasPadam
  55. macam-macam teori orang buat skrang ni. Poning kepala..tah betul ke tidak..ape pun ambil yg bende yg baik, buang yg x baik..habis cerita

    BalasPadam
  56. mmg ade janis org yg duk carik bnda ape2 utk dikaitkn ngn bnda2 yg bole rosakkn akidah ni. byk da jadi. paranoid mayb? tpi,certain things mcm x ptt lgsg. ile disebar2 bnda yg x benar, bukn ke itu fitnah namenye. haih

    BalasPadam
  57. x abeh2 ngan konspirasi..isk3..yg btol dh jd x btol, yg x btol lak jd btol. ==" ke otak manusia skgn dh jd x btol..warghhhhhhhh

    BalasPadam
  58. @ema fatimah
    rimau mati meninggalkan belang, manusia mati meninggalkan teori konspirasi hahaha

    BalasPadam
  59. astaghfirullah...teruk btol la bila dah semua nk dikaitkan ngan yahudi....org yang bercakap 40 hari xsah solat tu la yang dosa paling besar kerana menyebarkan fitnah...yang ni la nabi muhammad suruh kita berjaga2 sebenarnya...umat islam sendiri buat fitnah dan merosakkan akidah org yang pecaya cerita2 die..

    BalasPadam
  60. orang Malaysia sekarang ni taksub dengan teori konspirasi. bagilah teori pasal ape sekali pun, mesti percaya punyalah

    BalasPadam
  61. bull sheet......

    BalasPadam
  62. Oleh itu jadilah org yg berilmu sebagai benteng fitnah dan konspirasi.

    BalasPadam
  63. upin ipin ni melayu yg buat
    lescopaque kan.
    i've met them. mne deee unsur2 yahudi pn. apekah. apekah.

    apekah
    suka2 jaaaa nak kaitkan dgn illuminati

    orang sekarang suka sgt kalau melayu jatuh.

    BalasPadam
  64. yeay..teori konspirasi lagi..lepas ni apa plak agaknya..pisang goreng kita sbnrnya asal dari Israel? haha...

    BalasPadam
  65. @aremierulez/Amirul
    aku nak start teori baru: barangsiapa bagi duit dekat aku maka masuk syurga. Sungguh berdosa kalau aku buat ajarans esat camtu

    BalasPadam
  66. @Cik Daryll Raihana
    melayu xmelayu, semua boleh masuk yahudi ke ape ke
    tapi upin&ipin ni nmpk sgt fitnah

    BalasPadam
  67. entah aku pun x taw nk ckp apa. nmpk sket2 jek yg mcm terpesong dgn akidah, cpt2 bankang sn sini tp x kaji btol2 pun, aish aku sggh x phm di situ

    dunia oh dunia.mcm2 hal.

    BalasPadam
  68. Apelah bodoh sangat nih..kalau cam tuh sume orang name arifin kene panggil name penoh..ko merepek hape nih...ni menjatohkan orang ade lah..nak tunjuk pandai tapi tak pandai..bongok...UPIN IPIN tak ada kene mengena dengan ISRAEL and what so ever...cubalah sokong produk malaysia, produk orang ISLAM....barang yang korang guna tiap2 hari tu korang tak penah pikir yang tu ISRAEL yang buat???tak nak boikot??
    CETEK tol otak blogger nih

    BalasPadam
  69. @Anonymous
    brader..apsl takut nak tinggalkan email/link?bolehla aku cakap elok2..yg entri ni entri sinis...bukan entri menghentam

    kesian aku tengok ko ni. Mak anta gi sekolah sampai darjah bape je? Aku yakin mak ko anta sampai darjah 6..maka boleh membaca dengan baik, cuma ko yang malas g ponteng sekolah hidu gam

    baca bagi habis bro, barula otak tu tak beku. Dan kurangkan cium stokin sendiri banyak2.

    Sekian

    BalasPadam
  70. bro..baru perasan weh..haha..damn...sampah gila teori tu

    BalasPadam
  71. salam.. akak nak tekan butang 'like' takde.. tertekan butang 'follow' plak.. takpe, kan? kehkehkeh..

    BalasPadam
  72. Terbaik.... kita sefahaman la... sebab aku suka.. aku follow blog ko....best2 :)

    BalasPadam
  73. eish eishh paranoid habess la tuh!

    BalasPadam
  74. nak berfikir panjang?? elok gak ko yang berfikir panjang... sebelum ko post blog nie... unsur2 islam yang banyak dalam cerita nie korang kaitkan dengan benda2 illuminati...aku da selidik dr dulu sebab illuminati and quite frankly president united states memang ade konspirasi...termasuk celebrities such as lady gaga etc... senang nak tau illuminati cmner...kalau seseorang itu bergagama kabalah iaitu agama mistik yahudi maka seseorang itu mempunyai 90 peratus profil illuminati... nak terima terima xnak sudah!!

    BalasPadam
  75. asal lak brader Hopeless ni..sentap semacam..
    eh ehh btw org yang dok mengkaji illuminati ni dah takde idea nak fikir agaknya,tak de kerja nak buat..
    saya datang dari jauh..tetiba je klik butang follow..keep it up!!

    BalasPadam
  76. sgt suke dgn blog nie...
    pandangan yg luas dan bernas...

    BalasPadam
  77. tkejut gak , sdgkn drama upin ipin tu ajar solat , puasa , zakat fitrah , hormat org tua , jgn tgl posa dan solat , ade ke plak rncgn yahudi , nih mesti puak2 yg tak puas hati ngan kejayaan bisnes umat islam ,

    BalasPadam
  78. cros tu mmg haram sbb lambang lama diorang berbentuk kalimah allh....dan ditukarkan lambang baru n x nampaklah kalimah allah(cuma nk pesan jer)heheheehhhehe

    BalasPadam
  79. ak ngat orng yg sebar ftnah n dah sewel la..
    (sor* xleh gna hrf i n u)

    BalasPadam
  80. meme bodo la sapo ccayo nih .xngepom lasom~

    BalasPadam
  81. ouh.. setuju je dengan anonymous. niat tidak menghalalkan cara. maafkan saye admin. saye cume cakap jer.

    BalasPadam
  82. Penat2 aku animate upin ipin setiap hari sbg mencari rezeki yg halal, org fitnah mcm2. sabo je la. Anyway, support upin ipin guys! Nice post :)

    BalasPadam
  83. berjaya lah upin ipin >>>>semakin tinggi pohon semakin besar pula angin yang bertiup

    BalasPadam

Komen yang nak diletakkan lepas 14 hari selepas entri tu diterbitkan, akan diletakkan dalam mod pengesahan terlebih dahulu untuk mengelakkan spamming

 
Back to top!