Searching...
22 Jan 2011
Sabtu, Januari 22, 2011

500 Days of Summer (Review & Download)

Bagi sesiapa yang ada akaun Facebook aku mesti dia perasan yang status aku ada tulis pasal aku suka tengok 500 Days of Summer. Antara banyak-banyak movie dalam album Hall of Fame aku, ni antara movie yang paling banyak diulang tayang, dekat laptop sejak 2009


Kalau korang jenis yang tak tengok cerita genre comedy, maka tengoklah cerita ni sebab awal-awal lagi ada teks yang bertulis
Author's note: The following is a work of fiction. Any resemblance to persons living or dead is purely coincidental. Especially you Jenny Beckman. Bitch.
So awal-awal lagi dah ada sarcasm yang betul-betul menarik minat orang nak tengok cerita ni. Itupun kalau korang suka benda-benda sarkastik la. Dan di awal cerita jugak dia dah bagitahu yang ini bukan love story tapi adalah cerita a boy meets a girl. Aku tak tahu nak translate macam mana kot-kot salah maksud. Tengok aje trailer dia (7 million views)




Selain jalan cerita yang sangat best dan kelakar, ada jugak beberapa soundtrack yang aku sanggup search dan download sebab lagu tu dirasakan menarik. Antaranya ialah Vagabond - Wolfmother, Quelqu'un M'a Dit - Carla Bruni, dan Mushaboom - Feist. So, kesimpulanyya aku sangat suka cerita ni sebab dia ialah gabungan sarcasm, comedy, dan awek cun. Oh, lupa nak tulis yang awek tu ialah Zooey Deschannel, antara awek Hollywood yang bagi aku, sangat cun.

Cerita ni nak tahu power ke tak power, rating di IMDB ialah 8.0/10, 2 pencalonan Golden Globes, dan 9 awards lain dan 19 pencalonan. Twilight ade? Takde...


Bagi mereka yang dah tengok cerita ni tapi masih tak faham, aku ada tulis spoiler. Klik teks dekat bawah ni
Show/Hide

Untu mereka yang tak tengok lagi. Jangan risau. Kita kan pirate yang baik hati serta mengamalkan muafakat di alam maya. Password ialah mediafire4u.com. Aku letak link sini supaya korang tak payah mengadap iklan-iklan popup.
Part 1 | Part 2 | Part 3

38 KOMEN DISINI:

  1. baeknya hati kamo bg link utk donlod...;)

    BalasPadam
  2. hahaha....patut la rajin kat fb ko ada post pasal citer nim...huhu....aku igt ape la...

    BalasPadam
  3. haha... jap. aku nak tanye ko... pesal tanak letak link torrent download? hahahah... sebab internet umah aku sikit lemau jadik pape aku gune torrent download je so that nanti aku bleh sambung download kalo tak abes lagi download, even seminggu selepas aku start download lepas tu aku tutup laptop dan terlupa nak sambung download. eh apa ni?

    BalasPadam
  4. @Cik Agogo
    tah pebende ko mrepek nih?hahahha
    guna IDm dengan direct link, kejap je donlod weh

    torrent ialah sumber virus. even antivirus kuat2 pon akan block program tu

    BalasPadam
  5. ak tengok dah cter nie..boleh tahan best gak la..tapi macam slow jek..

    BalasPadam
  6. kite pon dah tengok... sampai tetido - tido tengok.

    BalasPadam
  7. Dah lama nak download cite ni...
    Ramai yg cakap super best! =)
    Thx 4 d link.

    Torrent sumber virus? Lorrrr, kena stop download movie kat torrent la mcm tu.

    BalasPadam
  8. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh..!
    ma fevret all the time.!

    ko saja tiru aku an.? aku suka zooey nih ko pun suka gak an.?

    tapi an.,

    tengok laa impian tom tu apa..

    wiit wiit.! :P

    BalasPadam
  9. suka cerita ni. lagi-lagi part yang mula-mula dia cakap dia suka summer punya smile, laugh semua tu. and then guna video yang sama for part dia benci summer pulak.

    kau faham tak apa aku cakap ni? aku tak reti nak explain. ahaha

    BalasPadam
  10. @Qa
    slow? cte ni laju gak doh. bukan jiwang type punya cerita

    BalasPadam
  11. @Che Sakinah
    paham cte x sampai tido-tido tu keh3

    BalasPadam
  12. @M. Faiz Syahmi
    wadehel?hahaha zooey tu ex aku bro. amekla...

    BalasPadam
  13. @nn
    yesss!!!aku suka gak part tu tp fav scene yg last tu la :P

    BalasPadam
  14. thanx dude. gua sedang mendonlod dgn sukahatinyaa

    BalasPadam
  15. yg part 2 tu takleh donlod la.. asyik suruh "Click here to start download.."

    ke aku sorang yg takleh ni?

    BalasPadam
  16. trailer nampak macam best je. ade DVD tak cerita ni? malas nak download lah :P hehe

    BalasPadam
  17. @her
    ko sorg je kot. aku dah cek okay je :)
    right click, save as

    BalasPadam
  18. kali nih setuju cite nih best...

    nanti citer lain name winter and spring plak..ahhahha

    BalasPadam
  19. @Nur
    kebanyakan cte jadi lame sebab buat sequel. hopefully jgn buat sambungan

    BalasPadam
  20. hhaha..life as we know it best tak????

    BalasPadam
  21. @Nur
    best la jugak...cte pasal sorg tua OCD, sorg gay, dengan sorg pempuan

    BalasPadam
  22. seyes ke best weh??nanti aku nak dload la kat opis..laju sket tenet..kat umah ni bodben lembab nak mampos macam sipot..T_T

    BalasPadam
  23. @♥CIK SHA♥
    serius best! hoi salahgune tenet opis haha

    BalasPadam
  24. nice doe movie ni. part aku suka kat ikea.
    berpura - pura jadi husband and wife. suweet
    bila dah breakup nampak sunyi gila. bitter

    jadilah bittersweet. huhuhu

    BalasPadam
  25. first tgk sbb matthew gray gubler,
    tp last2 sangkut..
    perghh, film soundtrack suma mantap2 dlm cite ni..
    my POV

    http://confrontation2u.blogspot.com/2010/01/its-time-to-forget-about-summer.html

    BalasPadam

Komen yang nak diletakkan lepas 14 hari selepas entri tu diterbitkan, akan diletakkan dalam mod pengesahan terlebih dahulu untuk mengelakkan spamming

 
Back to top!