Penubuhan K Pop Versi Malaysia

Eh, tengok tu orang Amerika Sarikat buat American Idol lah.

So what? Kita ada Malaysian Idol.

Eh tengok tu Orang Jepun ada Human Tetris

So what? Kita ada Bolos. Bolos saja dinding ittewwww

Eh, tengok tu orang Korea ada K-pop

So what? Kita ada M-Pop.


LAPORAN KAK FENNY

Hai semua korang mesti dah bosan dengan dunia hiburan Malaysia sekarang kan? Semua gila publisiti murahan sampai tangkap khalwat lah cerailah apalah. Anyway, akak malas nak cerita isu seks ke pondan ke gay ke tapi ini ialah sesuatu yang baru keluar daripada oven. Masih fresh dan original dari Malaysia. Memeprkenalkan...


Ahaa the very Malaysian version of K Pop. Its just like The US have Blackberry and we have Blueberry from CSL. Agak kontroversi lah mereka ni sebab bukan saja cedok populariti K-Pop malah memakai baju seksi-seksi hehe. Tentunya korang suka kalau akak pakai macam ni kan? Takpelah nanti akak bagi korang tengok.


Anyway, dalam fanpage rasmi The Official Gula-Gula, ramai sudah yang menyertainya bukan hanya kerana nak sokong malah ada juga yang mahu menasihati. Tapi semangat kipassusahnakmampus Gula-Gula ni ramai yang back-up, Sebagai Contoh:


Akak tertarik dengan komen dua orang lelaki hensem kat atas ni. Nampak gayanya kumpulan ni dikenali keana mempunyai pakej sempurna dan tidak memperdagangkan rupa dan pakaian. Pftt kalau dah pakaian yang dipakai tu sikit, nak dagang apa lagi bang. Dagang badan je la kot kan?

Ada juga komen yang mengatakan Orang Islam nak sentap lebey apesal pulak sedangkan ahlinya bukan Orang Islam. Maaf screenshot bukti tiada disebabkan admin dah padam sebelum sempat akak ambik screenshot.

TAHUKAH ANDA?
  1. Bahawa anggota kumpulan ini ialah anak didik Hadi Hassan yang terkenal itu. Korang kenal? Akak tak
  2. "Bakal bergelar graduan Diploma Muzik pada Mei ini, dia percaya pembelajaran muzik di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam ini banyak membantu meningkat kemahiran dan persembahan diri untuk berada di pentas". Kalau akak ada belajar Kemahiran Hidup maka boleh juga banyak membantu akak membina Menara Kembar Tiga di Malaysia nanti
  3. Seorang daripada ahli itu bernama Nurfarahin Mohamad Khosaini atau Rara. Akak ada kawan nama NurNur FaFa Rara dan HinHin dekat sekolah dulu. Semuanya Islam walaupun yang kawan last tu penampilannya dan namanya macam amoi.
  4. “Soal seksi ia tidak menjadi masalah asalkan penampilan itu tidak melampaui batas. Apa yang saya harapkan, masyarakat dan peminat dapat menerima kehadiran kami,” kata graduan Diploma Komunikasi dan Media ini. (Rara, 2011)
  5. Seorang ahli juga lagi diberikan nama Nooraishah Ibrahim atau Chacha. 
Semua ini diambil dari sesi temuramah atas kejayaan kumpulan ni memasukkan diri mereka dalam Harian Metro. Juga dikatakan si Hadi Hassan mengenakan kawalan ketat terhadap pemakanan mereka. Sapa langgar rules, akan didenda belanja makan member lain.

Atau dalam kata lainnya, kalau Caca kantoi makan banyak, maka Caca akan dihukum belanja member-member dia makan pulak. Secara ajaibnya makanan yang dia belanja tu tak akan menyebabkan kegemukan. Pffttt.

Ini pendapat akak lah kan.. artis Korea tu tinggi lampai tahap model. Kita ni walaupun setinggi 169cm je pun dah gebang panggil diri sendiri Awek Tinggi..Beza beno tengok ukur lilit peha GulaGula dengan Wondergirls haha. Rentikan la benda merepek ni.  Sebelum akak terlupa, tadi akak janji nak bagi gambar akak beraksi macam M-Pop ni kan? Saksikanlah..


Akak tengah tunggu orang negara lain buat program makan taik. Nak tengok ada tak orang Malaysia nak ikut. Ke memang dah ada?

87 ulasan: Leave Your Comments

  1. kah2...poster akak fenny memang kebabom betul la...

    support garamgaram...lol

    BalasPadam
  2. hibis semua bnda nk tiru... -.-

    BalasPadam
  3. terkesima saya tengok kak fenny pose gitu. aww!

    ntah pape, kalau ye pon nak cari, cari lah yang setaraf, ni semua macam tak cukup inci je. =,="

    BalasPadam
  4. garam-garam. kehkeh.

    patutlah kerajaan tak ban artis pakai seksi, dah ada orang kita yang sokong.

    ~HANA~

    BalasPadam
  5. wallawe..aku br tau kot

    haha

    tgk lae 2, 3 bulan mampukah mereka hidup sekadar 'menjual suara dan bakat'

    atau 'rupa seksi dn kontroversi' akan masuk campur

    BalasPadam
  6. hahahaha... garamgaram... cun siot... hahaha... statement no 4 tu macam =.="

    “Soal seksi ia tidak menjadi masalah asalkan penampilan itu tidak melampaui batas. Apa yang saya harapkan, masyarakat dan peminat dapat menerima kehadiran kami,” ...

    tak jadi masalah nenek dia... =..='

    BalasPadam
  7. weewittttttttttt!!seksi siot akak fenny..fengsan..@_@


    hello..muke memang pure melayu kot semua gula2 tu..sah2 la orang islam kan kak fenny? buta ke ape dorang ni? tang mananye yg kata bukan islam tu? hadoi..


    p/s::aku rase mcm pernah ade ke rncgn makan taik org tu..mcm pernah dgr dulu..rncgn jepun kot kalau tak salah..lebih kurang macam rncgn x-factor kot..

    BalasPadam
  8. kak fenny penah tgk cite jack ass? kalau penah, cite tu ada mkn taik segala bagai. tggu je masanya akan ada org malaysia tiru cite tu

    BalasPadam
  9. hahaha.comel gle gambar garamgaram tue.. hahaha.. itulah,kadang2 tak faham dengan negara ni.semua benda nk ciplak.apa salah,cari kreativiti sendiri.ini lah contoh ny pembaratan,bukan pemodenan y berlaku.huhuuh

    BalasPadam
  10. Kak Fenny sungguh gorgeous... Terkesima sy melihat ny.. HIDUP GARAM-GERAM... :D

    BalasPadam
  11. as salam..
    adei..matlamat tak menghalalkan cara

    >__<

    apa nak jadi laa anak2 muda ni..

    BalasPadam
  12. okay..
    now, this is TOTALLY WRONG!
    bile kite kate minat K-pop, xdelah sume bnde prlu dicontohi, especially pasal rupa & gaya penampilan..
    sye sndiri pminat K-pop, xprnah sme skali nk tiru gaya pakaian mereka, sbb sye tahu itu mmg dh sah2 langgar hukum syarak..
    truthfully, sye sye xminat pun ngan artis K-pop prmpuan (pnyanyi) especially klu diorang on-stage, mmg lngsung xtgk disbbkn gaya mereka..

    sye minat K-pop disbbkn humour mereka dlm variety show, kecanggihan teknologi mereka (pling ketara yg Samsung tu, diorang slalu feature gadjet Samsung dlm rncgn mereka)...
    inilah katenye bila minat xbrtmpat...
    penampilan yg xsepatutnya digayakn sbg seorang Mulimah, dijdkn sbg contoh...
    mau takla ade org angin atau bimbang pasal malaysian minat K-pop...

    BalasPadam
  13. @Ami

    good point. this is what I wanna hear from readers :)
    thanks :) n thumbs up ")

    BalasPadam
  14. terbaik artikel 'akak' kalini. hehe. mmg tahap garam2 je diorang ni

    BalasPadam
  15. akak!! seksinya akak!! kalah artis korea yg byk face-surgery tu...tergoda jap ngan akak! HAHAHAAHA!!

    BalasPadam
  16. hahaa cantik garamgaram. hahaa tah pape je mende2 ni suma, dah xde idea ke mereka nih ??

    BalasPadam
  17. bagilah link FB depa ni..nak tgk.. search tadi x jumpa.. hehehehe

    BalasPadam
  18. Poster Kak Fenny garam-garam saya rasa cam nak tampo jer sebab geram-geram, hahah!
    Kak Fenny buat scoop pasal KPop Malaysia lelaki pulak pls, jgn sexist.. Soh EmanTheHalia dia tak sudi..

    PojiePooh; Hanya Satu...

    BalasPadam
  19. @qyqa
    search The Official Gula Gula konfem ada

    BalasPadam
  20. @Pojiepooh Abdullah
    kalau xsampai ke fb aku maksudnya x popular. so xpenting kot...biarlah mereka sedar sendiri. ini perempuan dan perempuan sama lelaki akan tertarik disebabkan keseksiannya

    BalasPadam
  21. Sekali tengok gula-gula ni ingatkan akak akak cleaner kolej masa aku first year dulu. Memang lepas kerja diorang pakai ala-ala macam ni dengan rambut ala-ala macam ni tunggu rapidKL nak balik rumah masing-masing.

    BalasPadam
  22. wah...
    kak fenny seksi-meksi..
    tergode gitu...=)..

    BalasPadam
  23. kak fenny. adoiyai. ta ley tahan gelak..gambor kak fenny tu. cun aa. sexy~ purr~ haha!
    anwy, sokong abeh ah statement tu. k-pop peha kurus je.kaki panjang.ley tahan a kalo tunjuk pun. cantek pun cantek. tp. m-pop. apekah? ee ta sesuaiii... lg2 islam. lg meluat mak nengok. haha.

    BalasPadam
  24. we'll see berapa lame dorang boley bertahan... den peminat setia K-pop tapi den rase no prob la kot sebab dorang bukan Islam kan and terserah dorangla nak pakai ape pun... and bakat artis k_pop memang absolutely salute la kan... tapi kalau artis Malaysia nak cenggini, memang den tak support langsung... sori... sile hentam den kalau mahu...

    BalasPadam
  25. sgt xbleh blah gmbr k.fenny tau! tergugat iman spe yg tgk, hahaxD

    aishh, mcm suckay je nk tiru k-pop. xbleh lawan la, beza lg dr lngit dn bumi. pg menari zapin lg bgus la!

    BalasPadam
  26. hahaha...giler r cntik pose kak fenny..
    even dorg mcm k-pop skalipon, aku xkn mnat dorg..huh..aku mnat k-pop sbb variety show dorg rse mcm real je,kbolehan menari dorg..setuju dgn komen blogger Ami diatas..

    BalasPadam
  27. kak fennny!! tahu tak ada boys group jugakkk? 24:7! kak fenny kan hot stuff pegi la menograt depa. hahhaa. btw 24:7 ni lagi geli okeh. muke melayu tapi dress up macam korea, tangkap gambar macam korea buat tangan bentuk2 love, sumpah tak sesuai. geli okeh geli.

    BalasPadam
  28. awwwwwwwww. aku paling suka yang last tuhh wei! tu lah baru M-pop yg real!

    BalasPadam
  29. aku baru nak komen pasal size derang.. ko dh cite plak kat atas.. haha, cite le pasal 24:7 lak, mpop lelaki, lagi la ewwwwww, amek gambo tunjuk badan sekeping lagi tue. wakakaka, nyampah nyah!!

    BalasPadam
  30. ada lagi satu tapi lelaki punya version. name: 24:7. kekeke

    BalasPadam
  31. aku pun baru tahu pagi tadi. itu belum lagi ko usha 24:7 tu. macam gay dah semua. kah kah

    BalasPadam
  32. gula mula. ni pun mau ikutkah ==' kak fen,poster mantap you. =p

    BalasPadam
  33. go garamgaram ! haha :D

    ish , gulagula . ramai pompuan Islam skrg suka pakai baju seksi-seksi . entah apalah yg bestnya ... *pendapat yea.not kutukan* :)

    BalasPadam
  34. hhaha baru semalam tgk kat metro. hahahahaiiiiiiii. tak kuasa nak tgk artikel seterusnya kat metro smlm !

    BalasPadam

  35. haha.. garam2 best!!!
    <3 <3 <3 kak fenny!!!!! weeeiii

    p,s perlu ke mpop kat mesia ne???? euuwww..

    Entri Terbaru : Jangan terlepas Royal Wedding: Prince William and Catherine Middleton

    BalasPadam
  36. adouuuuhhh lawak seyh entri. heheh gelak2 bace. heheh sexy githu

    BalasPadam
  37. akak feeeennyyyyyy... rindu la kat akak.. wahhh ala2 pedas2 gulai lemak cili api gituuewww...kelas ko fennyy... sentap mak baca.. :) haha

    lepas makan kata2 ko yg pedas tu terus mak rasa lidah mak melecur.. org ckp kene makan gula bagi ilang pedas... boleh ke makan gulagula kat ats ni?

    opsss leh makan ke? boleh ke?

    BalasPadam
  38. Fenny.. Chef Rimau cakap dia nak buat bubur Caca hari ni.. U nak? dia ckp figure liking goood!! ;p

    - che sakinah -

    BalasPadam
  39. yana minat gak la k-pop ni. tp kalo da smpai malaysia nk tiru2 ni..ish tak payahla..buat malu je..

    BalasPadam
  40. Wakakaka... terbaik la kak Fenny... gambo last bikin setimmm dowh!...

    BalasPadam
  41. kak feny semalam lepak dgn kita takda pun nak pose cenggitu *kecewa

    BalasPadam
  42. haha, saya sokong garamgaram. haha, lwak ohh!<33

    BalasPadam
  43. OMG are you serious? this is the stupidest thing i've ever seen. this is an embarrassment to malaysia.

    first of all, they're all not skinny enough to show off their thighs in fishnets and stockings. it only makes them look cheap. and fatter.

    second, if they are that good in singing ( graduan diploma muzik la kan. pfft ), they dont have to dress up like prostitutes to be famous.

    malaysia memang number 1 when it comes to copying other countries. semua benda nak. u want to have it all pun, agak agak la. duhhh. sorry if my comment is a little harsh but its the truth. reality check.

    BalasPadam
  44. gambar last. mmg AHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

    Thanks asfan ko berjaya buat aku gelak di kala risau pasal assignment yg tak reti2 nak start :P

    BalasPadam
  45. mcm copy k pop ler ni ye kak fenny ni kan, original kan lg penting, nm grup pon ntah hape. xlama je grup cani nt bubar cptle, mmalukan punya komen 'mmperdagangkan'. .hoi3, bertaubatla ke pngkal jln benao, klaka garam2 poster ko

    BalasPadam
  46. euuuuuuuuuuuuuu! bajet korea la sagt!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  47. biarla diorang. saya bukan peminat gula-gula. saya pun tak setuju sangat kalau Malaysia nak tiru k-pop. tapi tak salah jugak kan,kalau ada kumpulan wanita & kumpulan lelaki yang menyanyi dan menari di Malaysia. memang tak patut lah artis malaysia berpakaian seksi sangat.
    ha...ada pula yg ckp muka diorg konfem melayu. tak pernah tengok orang sabah/sarawak yang bukan melayu ke???atau yg india+cina?
    jangan lah membanding kaki diorang dengan kaki wonder girls dan kumpln yg sewaktu dengannya kerana kaki mereka tak semestinya natural. ramai artis korea yg buat pembedahan kaki & liposuction. korang nak ke artis malaysia pun "alter" kaki diorang?

    BalasPadam
  48. OH YEAH aku ketinggalan siket. baru tahu kewujudan gula gula ni. adoi. apo namo pon dah macam haremm. Konon nak sesuwit gitu? adeh. malu malu. Ingt peminat k-pop malysia minat kat dorang jugak ke? aiyoo

    BalasPadam
  49. gula-gula gitu..peha mcm peha ayam..bahaha..gula2 sweet..dorng ni sweet celah mne? x de manisnya kalau dedah2 ni..even gula2 pon ade smpul nya..waa..ni mesti gula2 x sedap sebab x cukup cover..aihh..mesti berkurumun semut hurung gula-gula ni

    *semut-lelaki..

    BalasPadam
  50. @Anonymous

    to anon 1 and anon 2.
    aku cukup pantang kalau orang jenis xmembaca elok2. tgk 5 point tu.

    BalasPadam
  51. @Anonymous
    anyway xyah liposuck lipoblow ke. bubarkan group ni

    BalasPadam
  52. gula2 kump malaysia??? hahah.. apsal nama teruk sgt tu???? cehhh~

    BalasPadam
  53. haha.lawak2.. tak tahu nak cakap apa lagi dah, org laen minat k-pop jugak tapi x de lah smpai sume benda nak ikut.
    btw, 24:7 pun ade jugak, kak fenny buat lah pulak sal diorang,, pose sume nak love2 je.. =)

    BalasPadam
  54. ni semua artis yg mengula2 kan diri sendiri. mcm gula jugak.. terlebih jd racun.. terkurang jd tawar. ni semua artis jual muka & badan je ni. bakal memeriahkan kontroversi dalam dunia seni atau lebih senang sampah sarap dlm industri hiburan. bakat tak seberapa, gosip jer lebih

    BalasPadam
  55. cantiknye kakkk~ ^^ hehee.. aduhaii~ org buat semua kita nk tiruu..

    BalasPadam
  56. menyampah sungguh aku dgn orang yg suka copycat gini.. tak kreatif lgsg.

    BalasPadam
  57. Astaqfirullah, ntah apa2.
    >__<

    BalasPadam
  58. kalau K-pop yg memang pure dari Korea pun saya tak layan, jangan harap ah GulaGula yang sah2 meniru bulat2 ni nak dapat sokongan. dan rasa2nya, peminat K-pop pun takkan suka kot!

    BalasPadam
  59. makin hancurlah Malaysia...dan sekali lagi..ana xmampu berbuat apa2..cuma merungut dari jauh.. selamatkan lah umat islam...

    BalasPadam
  60. aku 167 pun dah kecoh jadi awek tinggi.LOL.=P

    BalasPadam
  61. hahha... wanna be... wanna be... tak sudah-sudah steriotype... pe kejadahnye student uitm ni... buat malu aku je... sluar ketat... pendek plak... mampos la ini macam... VC cakap mengubah destini anak bangsa... tapi bukan suruh korang jadi mcm ni... nonsence la korang ni...

    BalasPadam
  62. aku mmgb suke r ko nyer point pasal peha tuu...hahahaha..syes jaoh beza bhai...buat malu jer!

    BalasPadam
  63. gulagula ? ewwwww, apa nak jadi tah.

    garamgaram ? ekekekeke, tersentap tengok kak fenny. haha

    BalasPadam
  64. gula-gula = malaysian sluts

    BalasPadam
  65. haha...mmg tak sesuai kot. patutnya buat la ikut cara sendiri bkn asyk nk maen duplicate copy paste! haha

    BalasPadam
  66. hahaha...
    garamgaram pulak dah...
    lawak2.. hehehehhehee...
    nice entry :)
    peha besa pulak
    isk3

    BalasPadam
  67. adei2... memang langsung tak bleh nak terima kehadirang dorang nih. dan satu lagi yg group laki 24:7 pun sama. semuanya nak tiru orang. aish..

    BalasPadam
  68. hahaha...nice..habis sume benda nak ditiru...

    Kembar Adik Miasara

    BalasPadam
  69. kaki x cukup panjang, kurus dan licin la macam awek wondergirls tu nak pakai suar kontot cm ni... sorry to say.. huh

    BalasPadam
  70. kak fenny gak yg hot kan?hahahaha
    aku sgt menyampah weyh dgn menatang m-pop nh.kejadah ape tah.n plg xbley blah ade 1 grup 24:7.mcm gay!n dis 28 mei tym youth`s day kt putrajaya,dgr cite odrg perform.weyh super junior maybe dtg kot.klu btol dorg perform n suju ade, aku rse xtaw nak ltk muke kt ne.haish!

    BalasPadam
  71. kalau nk dibandingkn, garam-garam jauh lebih market! hahahaha

    BalasPadam
  72. ok je...jeles la 2..kulit dh kedut..mwhahaha

    BalasPadam
  73. akak fenny lg hot dr diorg...wawawa....

    BalasPadam
  74. masin lah garam2 ni.. awww~

    BalasPadam
  75. wow! kak fenny va va voom la! HAHAHHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHA

    BalasPadam
  76. Hadi Hassan ni siapa tak kenal pun. Mereka ni pelajar uni ke? Kenapa muka nampak tua. semoga berjaya lah kelak nanti.

    BalasPadam
  77. terbabas kat sini plak kan...

    takde sape ke nak tiru style group ni plak??? konsep lebih meyakinkan... :D

    http://youtu.be/bpH83Vi7b9E

    serious la lagu ni skali dengar terus melekat kat kepala takleh buang.

    mistik woo lagu ni.

    teruja you tengok kak fenny :P

    BalasPadam
  78. if da mmg ade bakat, suara sedap, pakej menarik tu, xpayah la nk pakai dedah2 yg taraf sakit mata.

    or actually pakej menarik yg dorg ckp tu referring to their sexy look?

    or xde suara menarik so pakaian sexy lah cara nk menarik org?

    zzz... tdo lg best

    BalasPadam
  79. @Aslina

    hyaha aku dah tau lame dah dari BBC. tp xtau nak tulis ke x lol...

    BalasPadam
  80. haha pic kak fenny tu cun lah~

    BalasPadam
  81. jangan tulis. haha. aku dulu first time tau pasal tu pun siyes takleh tido malam sebab lagu dia terngiang2 dalam kepala...

    BalasPadam

Komen yang nak diletakkan lepas 14 hari selepas entri tu diterbitkan, akan diletakkan dalam mod pengesahan terlebih dahulu untuk mengelakkan spamming

More

SEARCH

TESTIMONI

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Based on a work at http://www.arcx13.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.facebook.com/arcx13?ref=bookmarks. Dalam BM, korang tak boleh copy langsung melainkan ada kebenaran