Kamus Rempit Bahasa dan Puaka

Apa khabar abang dan kaka sekalian? Kali ni saya nak memperkenalkan satu produk baru daripada Oxport Jafar yang biasa buat kamus translasi bahasa tu. Walaupun tak sehebat Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka, tapi Kamus Rempit Bahasa dan Puaka ini juga bagus untuk dibuat rujukan SPM calon 2012 dan seterusnya.


Ya, kami telah menjilidkan kamus bahasa rempit ke bahasa Malaysia dan sebaliknya untuk pasaran Malaysia. Kami masih lagi berfikir-fikir untuk menembusi pasaran antarabangsa bagi memperkenalkan budaya cacat Malaysia yang semakin menular dalam kalangan muda-mudi Malaysia

Jika anda berasa ragu-ragu untuk membeli kamus yang sangat berguna ini, anda boleh contoh-contoh perkataan rempit yang popular dalam kalangan muda-mudi Melayu Malaysia

jew n. (pr. thc-eu-oh) aje, sahaja; kata penegasan di hujung ayat untuk menunjukkan pengasingan, kelainan. Semakin panjang penyambungan 'w' di hujung ejaan, semakin tinggi penegasan perkataan ini. Contoh:  Jew ialah Yahudi dalam Bahasa Inggeris tapi tu bahase jew. No biggie. 
un n. (pr. ah-n) kan, bukan; Sejenis ayat alien cacat yang digunakan bagi menggantikan perkataan asal Bahasa Malaysia "kan". Contoh: Dye tu un, un, hensem uh. Hensom un ye uh?
derrr n. (pr. dh-e-r) perkataan baru yang masih belum dikenal pasti asal-usulnya. Besar kemungkinan berasal daripada filem Adnan Sempit.Biasanya digunakan untuk rempit wannabe dan budak-budak poyo kononnya menyokong industri filem negara. Contoh: Lu ni derr..tak sporting der...
skunk n. (pr. s-k-ah-ng) berasal daripada perkataan sekarang. Digunakan oleh manusia gedik dan tak pergi tadika untuk mengeja macam manusia normal. Contoh: Biey, biey bley jmpew beby skunk x? pelishh 
------------------------------------------------------------------------------------------------
TESTIMONI PELANGGAN KAMI

Saya berasa amat puas hati dengan produk terbaru daripada Oxport Jafar yang mengompilasikan senarai bahasa rempit ke bahasa Melayu dan sebaliknya. Baru-baru ini saya menghadiahkan kamus ini untuk junior saya yang bakal menduduki SPM

 Alhamdulillah, dia berjaya gagal kertas Bahasa Malaysia dengan jayanya disebabkan bahasa-bahasa rempit ini. Kawan-kawan lain juga sering berasa jengkel dengan ejaan cacat beliau yang semakin menjadi-jadi (Syazana, 2011)

Tunggu apa lagi? Dengan hanya RM45 anda boleh memiliki kamus ini pada harga promosi! Sila letakkan pesanan anda di ruangan kotak bawah. Semoga lebih ramai alien cacat yang dilahirkan lalu menjahanamkan mutu dan prestasi penulisan dalam Bahasa Malaysia.

Untuk lebih senarai perkataan dalam kamus ini, klik SINI

64 ulasan: Leave Your Comments

  1. Aku tak tahan nak gelak!!!!! HAHAHAHAHA... *dah, pecah perut sebab gelak banyak*

    BalasPadam
  2. oky ! nak share skunk derr...
    boley un un un ?

    *stadi pakai kamus rempit*

    ewwwww~
    *pengsan*

    BalasPadam
  3. aku rasa der tu dari braDER kot. kot la.

    BalasPadam
  4. haha terbaek lah weh.:D,.sumpah aku gelak je dr awal smp habes.:D

    BalasPadam
  5. Aq syukew syangat la entry yunk marcham niew..

    Aq tak terase pun, aku bace rilek jewwwwww....

    rilek le der..

    "ape der der, penampor nak?"

    hahahahahahhahaa

    BalasPadam
  6. aku rasa berbangga 2 perkataan yg aku cadangkan diletakkan di dalam kamus itu, malah mendapat tempat paling tinggi

    ~HANA~

    BalasPadam
  7. oh, tambahan untuk edisi sabah. "bah" dah tukar jadi "BUH"

    BalasPadam
  8. hahahaha..ape da...kamus rempit pon ada gak...

    BalasPadam
  9. berjaya gagal?

    demmm... hahahaha

    BalasPadam
  10. ada lagi..

    itew an cuke ngat entwy niwwww.. cuke3.. itew na chawe ew.. boleh un? un? un? hek~hek~hek~


    ok.. boleh lempang aku laju2.. hahahahahahha!!~

    BalasPadam
  11. hahaha.hadoi.nak kamus nei 5 pak panda.hehe

    BalasPadam
  12. huhuhuhu... nak beli la juga kamus ni.

    BalasPadam
  13. aku nak 100 copy tau. hahaha

    BalasPadam
  14. Testimoni dari saya :

    Kamus ni... memang bermanfaat utk kita semua... saya baca muka surat pertama pun dah gelak guling2... Macam mana saya nak score dlm bahasa rempit ni kalau asyik gelak je...

    BalasPadam
  15. relax la DERRR. whahahaa pengaruh filem ni DERRR. ;p

    chill. kekadang bengang aku baca mesej terencat ni haa. susah fikir weh

    BalasPadam
  16. hahahaha...suka2...nak share boleh?

    BalasPadam
  17. shuker nyew sayer kat entry niewwwwwww. Shommel lagi kulio gilewww tewww...

    hahahaha =_="

    BalasPadam
  18. HAHA! thumbs up untuk entry ni. kadang2 stress bila baca mesej macam tak cukup sifat. penat duk fikir perkataan ape yg nak disampaikan pulak.

    BalasPadam
  19. dengan adanya kamus ni, satu masalah dapat diselesaikan, :)

    BalasPadam
  20. okay..serious gelak guling-guling baca entry ni..kah3..

    bby wendu cayunk x?x wendu un un??
    *sila bagi pelempang sedas pada yang guna rempit2 ni..euww..haha..*

    BalasPadam
  21. wey lawak la.. ahahahahaha.. entry plg best.. :)

    BalasPadam
  22. haha.. kaya la papadanda jadian dgn geng2..
    ada gaya nak laris je ni..

    BalasPadam
  23. abg arc! ne un un~~ jahatzz tao~~


    hahahaahhahahaaaa..

    BalasPadam
  24. hahahaha..lawak oi!

    meh aku tolong jualkan jugak..tapi nak komisyen tinggi..boleh?;p

    BalasPadam
  25. haha..siap syaz jd tester.lol

    BalasPadam
  26. percayalah, kamus ini memang berguna untuk anda semua. beli, jangan tak beli.

    -.-'

    BalasPadam
  27. i bru jw beliwww kt kedaiwwww tadiw taw..
    mmg sgt baguswwww..

    BalasPadam
  28. un? baru dengar kot perkataan tuh..hahha..kadang2 takleh nak paham sgt bahasa www nih..So apa kat tambahkan lagik words yang pelik2 tuh. Baru senang nak faham ape orang zaman skarang cakap..ahhaha

    BalasPadam
  29. macam gempaq jewwwww kamos niew....
    sukew nyew..
    =D

    BalasPadam
  30. itew cuke betuwh owh enx3 niwh, k33p eat app <3

    BalasPadam
  31. hahaha boleh la beli nak bg present kat rempit wannabr kannnn!

    BalasPadam
  32. WTFBBQ LMFAO..!
    hahaa. i like..!
    lepas ni Besta pun nak masukkan kamus ni sekali XD

    BalasPadam
  33. saya pun tak paham byk bahasa rempit.. harus la rujuk kamu ni bagi menjiwai bahasa rempit dgn lebih mendalam & sekaligus mencacatkan bahasa ibunda sendiri.. sekian makaseh! kekekekekeke

    BalasPadam
  34. kahkahkah
    aku nak gelak sbb syaz jd testimoni nyee

    BalasPadam
  35. pehhhhhhhhhhhh..

    mhl gila dowhh patplohlima henggit tuuu

    BalasPadam
  36. bahasa melayu aku hancur sebabkan bahasa rempit ni. dem! tak nak beli :P

    BalasPadam
  37. haha...a'ah kan..bunyi ala2 cam manje la klu gne pkataan 'un' tu..

    BalasPadam
  38. kakakaka...siap da keluar kamus haaa...nak tempah sebuah utk kegunaan masa depan..kihkihkih..:)

    BalasPadam
  39. i've heard about jew n skunk....un????first time dgr..n all i cn say....ewww??ahahahha..
    cool post man.:D

    BalasPadam
  40. hahahahaha
    serius kalau ada jual nak jugak beli kamus ni bro

    BalasPadam
  41. Lu buat gwa gelak derrr!
    wa rase mcm nk tarik lidah makhluk planet yg duk un un un yew yew ittew cayank bie tuwww.

    cam *tut*!! hahaha

    Sila beli utk gagal dlm bahasa melayu dgn hayanya!

    BalasPadam
  42. Tgk gwa dah terjebak dgn rempit sengauu!!
    *JAYANYA lah! atoiyaiii

    BalasPadam
  43. ayat budak2 skg.
    adehh tak boleh blahh..
    tu baru sikit tu..hahahha

    BalasPadam
  44. Apakah yang terjadi ini? HAncur Bahasa Melayu,

    Itew ta shukew awww<----

    BalasPadam
  45. haruss adee laa derrr ~ mana mahu dpat nyh bro ? snunk jeww kn nak dpatkn nyewww ? kah3

    BalasPadam
  46. HAHAHAH kamus yang cool gila :D limited edition (:

    BalasPadam
  47. kalo kamus ni ada,ni la kamus pertama aku khatam :)

    BalasPadam
  48. hahaha kamus terbaik..memang patut kamus ini dijual..

    BalasPadam
  49. kamus ni memang best

    BalasPadam
  50. aku post entry ni dlm group bdk2 skolah dkt fb, ramai yg tersentap..kahkahkah.. XD

    BalasPadam

Komen yang nak diletakkan lepas 14 hari selepas entri tu diterbitkan, akan diletakkan dalam mod pengesahan terlebih dahulu untuk mengelakkan spamming

More

SEARCH

MESEJ RINGKAS

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Based on a work at http://www.arcx13.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.facebook.com/arcx13?ref=bookmarks. Dalam BM, korang tak boleh copy langsung melainkan ada kebenaran