Identiti Mak Cik Hajjah Sitt-Alwuzara Terbongkar!

First sekali, tahniah Gaysec, sebuah badan hackers yang berjaya membongkar identiti Mak Cik Hajjah Sitt Al-Wuzara ni. Setelah sekian lama kitorang menunggu siapa sebenarnya makcik ni, akhirnya kini dapat tahu. Kalau korang tak tahu siapa dia ni dan apa yang dia buat di bawah nama Mak Cik Hajjah Sitt Al-Wuzara tu, boleh tengok sini

Arlene Tan ialah Mak Cik Hajjah Sitt Al-Wuzara

Sebelum ni Gaysec pernah post link di Facebook mengenai satu group yang bernama MAFA (Malaysian Atheist, Freethinkers, and yada-yada, tak ingat). Aku share di Facebook dan datanglah 3 orang makhluk Islam membela mereka ni dengan mengatakan tiada paksaan dalam beragama, dan menentang komen aku yang mengatakan "umat Islam mestilah menguatkan kepercayaan supaya kita terhindar dari fallacies ini"
Adalah dikatakan ianya hak mereka untuk tidak beragama as long as tak mengutuk dan mencaci agama Islam dan lain; dan aku menentang dengan hujah yang tak bagus. Almaklumlah, bukan ustaz tapi nak gak share benda-benda ni hehe. Akhirnya 3 hari aku dok fikir benda ni je. Sampailah aku tanya pendapat member aku, seorang perempuan yang aku x add di FB dan tak pernah rapat di dunia realiti pun (untuk mengelakkan bias) tentang pendapat beliau.

Ternyata aku salah. Telah disebutkan dalam Al-Qur'an; Al-Baqarah ayat 256 yang ditunjukkan oleh housemate aku yang kacak lagi hensem;


Yang mana bila diletakkan dalam bahasa kasual, kau hambiklah agama apa pun, tapi ready-ready la masuk neraka ye dak? Oh, please. Jangan gunakan ayat "dont be too judgmental" di bahagian komen. Rujuk ayat 257 dalam gambar di atas

Makanya, kalau korang jumpa awek di bawah ni,

Bulatan merah ni mengingatkan aku kepada Red John dalam The Mentalist
atau bukak forum pasal dia, janganlah korang tubuhkan kelab ninja membunuh si "Wuzara" aka Arlene Tan ni. Kita civillians, ada undang-undang. Maka kita ambik cara orang berundang-undang punya pendekatan. Report, yes. Dan mantapkan iman sendiri. Kita sibuk nak bongkar orang, diri sendiri entah solat dengan puasa cukup ke tidak. Belum masuk menunaikan haji dan zakat dan lain-lain lagi. 

Jadi ya adik-adik, marilah kita bersama-sama menguatkan amalan masing-masing bersama-sama. Bulan Ramadhan ni dikatakan dapat pahala berganda-ganda woh!

ayat Quran nasihat lebih baik

Tettt. Tahukah anda, setiap kali ada forum dan post daripada Gaysec dan laman forum lain, keluar ayat carutan, makian dan cercaan yang di hujungnya disertakan oleh perkataan 'Allahuakbar'? Oxymoron sungguh. Mencarut dan meletakkan "Allah Maha Besar" dalam satu ayat adalah... (isi tempat kosong)

NAMUN BEGITU, JANGAN PERCAYA BULAT-BULAT!
Wanna say, I'm so sorry if I made mess here last week, but seriously it was really annoying that some christians like Makcik Hajjah Sitt al-Wuzara that is not even Atheist or Freethinker spread the hate speach and radicalism under the name of Atheism and then when someone think that she is Arlene Tan, sitt proudly spread the links and tries to make everybody believe it and then pretend to stand for her. I saw this happened to some other innocent girl and she was the one who shared the link in the social websites as well...

The reason that Jihadists were thinking that Sitt is Arlene was beacuase of Sitt's action in removing her comments in a thread so they thought that the Azwan Ismail is calling Arlene as Sitt!!!

However, it wasn't also good that the personal stuff of us be published; Don't think that it is anybody's business that I'm the boy friend of Arlene... I seriously ask all of you, as the most known logical Atheist community, to stop over-reacting about this issue and be responsibilities of your own actions. The Jihaddist are enough to influence our life. I'm not gonna leave here or stop my activities for some crazy rumors but asking all my friends to not support the Apartheid Buddist Christian Muslim Atheists! to make this community as a public radical community as others.

The reason that Jihadists were thinking that Sitt is Arlene was beacuase of Sitt's action in removing her comments in a thread so they thought that the Azwan Ismail is calling Arlene as Sitt!!! 
However, it wasn't also good that the personal stuff of us be published; Don't think that it is anybody's business that I'm the boy friend of Arlene... I seriously ask all of you, as the most known logical Atheist community, to stop over-reacting about this issue and be responsibilities of your own actions. The Jihaddist are enough to influence our life. I'm not gonna leave here or stop my activities for some crazy rumors but asking all my friends to not support the Apartheid Buddist Christian Muslim Atheists! to make this community as a public radical community as others. (Sumber)
Mungkin maklumat ni tak betul. Apapun, syabbas bette untuk Gaysec dan dikatakan melalui Facebook mereka, akan ada siri pembongkaran si Wuzara ni untuk part ke-3. Dan juga diingatkan bahawa supaya korang membaca nota penting di sidebar kanan aku. Ceh, mana ada sidebar kiri?

Laporan asal: Gaysec

UPDATE: INI IALAH FITNAH
Tarikh lahir sebenar Sitt Al-Wuzara yang sebenar ialah pada 13 Mei, sama dengan birthday aku cuma berlainan tahun

45 ulasan: Leave Your Comments

  1. Assalamualaikum.

    Laju je budak ni update pasal makcik ni kan? Hehehehehe. Aku rasa sekarang makcik ni mesti panas bontot! Hahaha.

    BalasPadam
  2. haha, tadi aku khusyuk gile baca entri ko ni sampai lupa benda dalam oven. nasib baik makanan buka puasa aku masih dapat diselamatkan...

    BalasPadam
  3. @Nailah Azman

    mungkin gak bukan dia. entahlah wallahualam

    BalasPadam
  4. @hanafijaafar

    masak ape bro?bak sikit. Kuih talam dua muka ke?hahhaa ade lak kuih nama camtu

    BalasPadam
  5. tiada paksaan dalam islam, selagi mana mereka tidak mengishtiharkan ancaman dan hinaan kepada islam maka biarkan mereka.

    Makcik Hajjah sit ni plak, kalau dah tak suka islam, atau ada pegangan sendiri, pegang sendiri punya diam2 sudah, yang dia duk maki hamun, bukak blog hina islam kan dah susah diri..

    siap lukis, buat gambar teruk2 pasal islam. ni org perak ckp 'metik'...

    p/s mmg confirm eh arlene tan ni makcik sitt?

    BalasPadam
  6. @Zulfikar Hazri

    gaysec cakap camtu. Aku 60% percaya weh. Tapi 40% tu masih kuat tuuu hehe

    BalasPadam
  7. Finally, sepandai-pandai tupai melompat akhirnye jatuh ke tanah juga..
    Thanks for the info, saya nak request guna link kamu untuk entry saya nanti boleh ? hihi

    if not for your entry ni.. maybe saya tak tahu pun tentang Adiba Ahmad ? tu.. macam-macam la orang sekarang ni. subhanallah..

    BalasPadam
  8. geng! aku curik gambar eksklusif tu eh..

    BalasPadam
  9. @Solihin Zubir

    mohon share mohon share hahah. amik ah

    BalasPadam
  10. kalau 60/40 tu boleh tahan kuat kegusaran..

    tapi takpe aku tunggu dan lihat..

    (masih tepikir2 nak cover isu ni ke tak)

    p/s ada gambar marina mahathir la kat pic tu..

    BalasPadam
  11. @Hayati Buya

    Adiba Ahmad tu cerita zaman 2008. hehe. silakanlah ambik...

    BalasPadam
  12. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  13. kalau aku nak share boleh? tapi kalau ada mood nak tulis pasal mende ni lah. err aku confius sebenarnya. betoi ke tak pompuan tu yg jadi mak cik tu. sorry lampi sikit -__-

    BalasPadam
  14. perghhhhhh bangun sahur bukak lappy terus citer HOT! >,<

    BalasPadam
  15. Aku duk dlm gua ke apa,asal aku tak tahu pasal cite makcik nei?Huhu

    BalasPadam
  16. hmm.. kalau rase diri dah tak syg agama. dah tak syg diri sendiri. tak perlu nak kutuk2 ye tak. makcik ni maybe takde didikan agama yg sempurna. tapi aku rase didikan adab pun dia takdela. harap2 dia dapat balasan atas apa yg dia dah buat. kalau betollah tu dia.

    BalasPadam
  17. aku baru bukak satu group kat FB, similar tu MAFA tu. yeah, ahli mereka sendiri backup arlene tu. so, chances are memang minah tu pun orang di sebalik makcik wuzara tu. link ada kat entri denaihati

    p/s: ada duplicate paragraph la dalam blockquote tu. lol

    BalasPadam
  18. @SyazwanSarawak

    saje aku nak tgk org bace ke tidak hahahhahah

    BalasPadam
  19. @SweetyMui2

    mekasih puji aku hot. nak autograf? *tibetibe*

    BalasPadam
  20. dari belog solihin zubir terus kpd abg panda :p lepas subuh baca benda nih . memang buat tak ngantuk terus .memoga kita semua terus mantapkan keimanan dan berdoa semoga dia bertaubat *ayat nak ustazah je kan -.-


    *sy pon perasan ada duplicate pragraph bro :p

    BalasPadam
  21. Maklumat lengkap Makcik Hajjah Sitt AlWuzara didedahkan satu-persatu...

    Rujuk entri ini:
    http://che-armad.blogspot.com/2011/08/isu-panasss-identiti-makhluk-lahanat.html

    BalasPadam
  22. betol ke die weh? hishh! rase macam nak tampo2 je..

    BalasPadam
  23. ko tau 2 kali aku baca entry ko nih untuk memahamkan apa yg ko nak smpaikan...hohoho

    BalasPadam
  24. hah! kantoi sude. keh3. :P

    BalasPadam
  25. ngoi3. ni yang aku nak berjabat tangan dengan gaysec ni. kbai hahaha

    BalasPadam
  26. che armad: baca la tau nak post link je...

    BalasPadam
  27. Allah yg lebih tawu eaa...
    if betul dye niee
    memang harus kene kecam kowtt

    BalasPadam
  28. lorr. muda rupanya mak cik ni. mintak2 Allah bagi lah hidayah kat dia ni.

    BalasPadam
  29. aku tapaham dgn motip makcik niii.ayat semua gilakencang.nak baca pon semputttt aku.

    tp isu arlene tu adalah makcik tu,no komen la.kalau bukan orgnya,kesian si arlene tu.kalau ye pmpuan tuuuu,memang laaa.........

    BalasPadam
  30. finally.. terbongkar jugak kan.. lau betul die, smoga die insaf la.. lau x insaf jugak, xtau la nk jd ape.. huhu

    BalasPadam
  31. @Che Armad

    entry che armad ni berbentuk hate speech. Apa yang membezakan anda dengan si Wuzara ni che armad?

    macam aku cakap kat atas tu, aku tak pasti lg ni mak cik hajjah atau bukan. So...terpulang kepada maklumat lanjut nanti kalau ada

    diulangi, jangan tubuhkan kelab ninja memburu arlene tan ye adik2

    BalasPadam
  32. @Anonymous
    kdg2...
    aq terpiker....
    pe motif dye wat cmni...
    tp..knpe aq plik aarr..tgk mkcik nie,,
    die cm kuli politikla...
    klo korg perasan....kt group murtad tu..ahli2 dye ade gune pic bersih...haha..na psyco org la tu suh agp ni kje bersih..pastu dye na wat2 mrh najib lak..
    tp cm lawak je tgk mkcik nie.....

    dye na bg org hot...sb tu men2kn bab agme.....

    ku arp btul la gaysec tu..kne aty2 skrg.smue xle na cye sgt......
    mkcik nie,,aq tgk kt group tu,,cm dye na bg org thu yg dye mmg erlne pon ade.....sb.....dr pe yg dye type..cm na slhkn erlne...
    sng cter..dye ni x ubah cm anjing bru na mmbesar..

    BalasPadam
  33. @damnsgirl

    anon atas ni aku sbb aku malas login komputer lain hahahha

    ape ni gelarkan orang anjing...tak baik hoi

    BalasPadam
  34. subhanALLAH.......janji ALLAH itu benar!! dosa pahala itu benar!! MATI itu benar!!

    BalasPadam
  35. err.. klu betul la tu orgnyer.. aku harap dia insaf je.. menangis2 bila tau kebenaran.

    p/s: pehal ade para yg repeat ni.. pening pale aku baca, rupanya aku bc dua kali.. sengal la ko arc @_@

    BalasPadam
  36. Sebelum ni aku ingat para-para murtad ni bdk2 remaja bawah umur kebanyakkan nya..yg baru nak kenal dunia. tapi tettt salah weh. boleh kata ramai yg dari kalangan cerdik pandai. yg dah khatam quran berkali-kali, yg dari UIA pon ada lol. tp dari uia pon tak semestinya alim kann..haha dan sesetengah tu tahu lagi banyak pasal islam aku rasa :/


    tapi tu lah, terlajak belajar ilmu tauhid kot. habis menyeleweng semua. ustaz aku pun pernah cakap, ilmu tauhid ni cukuplah sekadar tahu. nanti kalau kita terlebih belajar mulalah nak persoal pasal kewujudan allah, asal-usul allah semua. nauzubillah


    aku rajin jugak follow perkembangan group MAFA kat pesbuk tu. bukan apa, saja nak tgk kannn. berpinar jugak aku nk membaca komen kat situu. yg aku hairan, kenapa diorang nak kutuk islam mati-matian sgt? bila ckp pasal agama lain, takde yg nak dikutuk sgt pulak. ok dont get me wrong, bukan aku nk diorang kutuk agama lain tapi boleh nampak bias sikit kat situ. diorang anggap org islam ni mcm manusia paling bodoh macam tu. amboii


    sebab asyik baca je wallpost diorang, aku sampai termimpi pasal benda ni malam tadi. mengucap panjang aku bila bangun huhu. mintak2 dijauhkan la. kalau diorang nak tau agama mana yg benar, tunggu je lah masa dia nazak mati nanti. semuanya akan terbukti. masa tu pintu taubat pun dah tertutup. semoga sempatlah diorang kembali ke jalan asal. amin.

    alamak panjang lah pula komen aku haha.

    BalasPadam
  37. @Anonymous

    aku pon rajin gak stalk. Betul2 kenapa yg diorg maki lebih2 ialah Islam eh?maybe sbb agama rasmi Malaysia ialah Islam kot?

    BalasPadam
  38. komen awek tu..bukan ada hasil....

    BalasPadam
  39. Like: http://www.facebook.com/pages/100000-Malaysians-Do-Not-Think-Arlene-Tan-is-Makcik-Hajjah-Sitt-AlWuzara/158966814180755

    BalasPadam
  40. Baca ni: http://unmsia.com/the-truth-behind-gaysecs-accusations/

    BalasPadam
  41. PENAL CODE

    SECTION 298: Uttering words, etc., with deliberate intent to wound the religious feelings of any person

    SECTION 298. Whoever, with deliberate intention of wounding the religious feelings of any person, utters any word or makes any sound in the hearing of that person, or makes any gesture in the sight of that person, or places any object in the sight of that person, shall be punished with imprisonment for a term which may extend to one year or with fine or with both.


    SECTION 298A: Causing, etc., disharmony, disunity, or feelings of enmity, hatred or ill-will, or prejudicing, etc., the maintenance of harmony or unity, on grounds of religion

    SECTION 298A. (1) Whoever by words, either spoken or written, or by signs, or by visible representations, or by any act, activity or conduct, or by organizing, promoting or arranging, or assisting in organizing, promoting or arranging, any activity, or otherwise in any other manner

    (a) causes, or attempts to cause, or is likely to cause disharmony, disunity, or feelings of enmity, hatred or ill will; or

    (b) prejudices, or attempts to prejudice, or is likely to prejudice, the maintenance of harmony or unity, on grounds of religion, between persons or groups of persons professing the same or different religions, shall be punished with imprisonment for a term of not less than two years and not more than five years.


    SECTION 125: Waging war against any power in alliance with the Yang di-Pertuan Agong

    SECTION 125. Whoever whether in conjunction with the enemies of the Yang di-Pertuan Agong or otherwise wages war against the Government of any power in alliance or at peace with the Yang di-Pertuan Agong(Ketua Agama Islam), or attempts to wage such war, or abets the waging of such war, shall be punished with imprisonment for life, to which fine may be added; or with imprisonment for a term which may extend to twenty years, to which fine may be added, or with fine.

    Definition of War

    2.
    a. A condition of active antagonism or contention:
    b. A concerted effort or campaign to combat or put an end to something considered injurious: the war against acid rain.


    SECTION 108: Abettor

    SECTION 108. A person abets an offence who abets either the commission of an offence, or the commission of an act which would be an offence, if committed by a person capable by law of committing an offence with the same intention or knowledge as that of the abettor.

    BalasPadam

Komen yang nak diletakkan lepas 14 hari selepas entri tu diterbitkan, akan diletakkan dalam mod pengesahan terlebih dahulu untuk mengelakkan spamming

More

SEARCH

MESEJ RINGKAS

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Based on a work at http://www.arcx13.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.facebook.com/arcx13?ref=bookmarks. Dalam BM, korang tak boleh copy langsung melainkan ada kebenaran