Video Klip dan Lirik Rasmi Max 24:7 - Cinta

Dah lama akak tak muncul dan menggosipkan orang kan? Akak tau mesti korang tengah rindu dekat akak. Akak rasa last aritu akak jumpa korang dekat kisah Cara Memilih Wanita Terbaik kan? Okay alkisahnya harini, akak ada dengar berita hangat lagi daripada kumpulan ala-ala K-Pop buatan Malaysia ni. Ala yang ada gambar hangat tu..

mpop max24:7

Hangat kan? Okay, dengar alkisahnya diorang ada keluarkan video klip lagu yang bertajuk "Cinta".  Korang pernah dengar lagu Rebecca Black yang dah dikeluarkan daripada senarai video Youtube tu kan? Nak tunjuk link lama pun tak boleh dah sebab Youtube dah buang video tu walaupun view dia sangat banyak tapi komen haters juga sangat-sangatlah melampau banyak.

Okaylah, untuk K_Tard kita kali ni, jom tengok video klip rasmi Max 24:7 - Cinta. Sediakan beg kertas dahulu disisi korang ye, akak tak nak bertanggungjawab atas sebarang kerosakan elektronik yang bakal berlaku kerana litar pintas.



Lirik dia pehh. Meh tengok lirik lagu pulak. Homaigod
(Entah merepek apa)
Apa yang kutahu, apa yang kau tahu
Waktu kecil dulu, sesama tak tahu
Apa yang perlu kau tahu (autotune)aku sudah rasa rindu
Bila kau tiada di sisiku

(Entah sebut apa, heavy autotune)
..rasa tak perlu
Kini sudah dewasa kurang rasa malu
Apa yang kau perlu tahu
Aku sudah rasa rindu
Bila (autotune) kau tiada di sisi kuu (max autotune)

Ho wo wo wo (autotune)

Chorus:
Terus terang ku katakan
Aku telah jatuh cinta
Ini semua takdir Tuhan
Kerna Dia sayang kita

Rap:
Oh sayangku yang ku cinta
Ku korbankan oh segalanya
Dua puluh empat tujuh sepenuh waktu
(Tak jelas, blablabla)
..baby, baby, baby, baby...

Hari Isnin, ku tahu namamu
Hari Selasa ku kenal dirimu
Hari Rabu ku mendekatimu
Hari Khamis ku merindu kamu
Hari Jumaat mendoakan kamu
Hari Sabtu mencintai kamu
Hari Ahad ku keluar denganmu
Dua puluh empat tujuh hanya untuk kamu (autotune)

*Ulang baris akhir sampai habis disertakan dengan bunyi pelik*

So, people, kenal Justin Bieber? Kenal Rebecca Black? Sekarang akak nak buat satu contest! Peraduan mencari Justin Bieber dan Rebecca Black dalam M-Pop! Yay!!!

Akak tak nak cakap banyak lah kan, cumanya akak pelik lambat bebenor video tu nak mula keluarkan lagu lepastu hari Jumaat pandai dia nak mendoakan awek dia. Masa Solat Jumaat kot. Siap ada [engacara tanya ayat best lagi " Bersama kita ialah 12 jejaka kacak".

Kacak gilos you. Tergoda akak.


Thanks SweetyMui2 untuk link dan pembetulan haha

51 ulasan: Leave Your Comments

  1. bestnya =.=" rasa nak menari sekali

    BalasPadam
  2. terima kasih ye kak sebab menyediakan lirik sekali.. boleh la sy nyanyi kat dlm bilik air nnti...

    pstttt :adehhh.. part hari2 tu gila kelakar... gelak guling2..

    BalasPadam
  3. @misz myza

    jangan lupa nyanyi tang autotune tu sekali ya walaupun liriknya tak berapa jelas. Caranye senang sahaja. Ambil kipas angin di dan letakkan di depan mulut.

    Lalu nyanyi AhhhHHHHhhhhh

    Tentu menjadi! Selamat mencuba!

    BalasPadam
  4. deyyyyyyymmmmmmmm....... xleh blah weyh die pnye fans tu... agak2 dieorg baya baper ar suh jerit2 time kuar kete tu... homaigod...

    BalasPadam
  5. kalau ada 20hari seminggu, pasti akan muntah lama sikit

    BalasPadam
  6. adoyaiii
    lirik dan dance yg sangaaaatt MENGARUT.mengarut la sumenye senang citer..*gelak sampai muntah*

    BalasPadam
  7. kasut dia ada sayap ouhh.. aku ingat kotex je ada sayap. -.-"

    BalasPadam
  8. bila tengok betul2, dah macam step erobik pon ada hah.. -.-"

    BalasPadam
  9. Omaigod i thought rebecca black already gave us a lesson about days

    BalasPadam
  10. hari kiamat??LOL

    BalasPadam
  11. ni pon slh satu lagu yg bagus utk belajar hari2 dlm semingu slain lagu rebecca black,awi rafael whatever his name

    BalasPadam
  12. macih la ye.. bertambah baik demam aku ni hah *call ambulance*

    p/s: bibir pink beb..

    BalasPadam
  13. kalau tak tengok rebecca black pun, aku nak cakap jugak. tahpape.
    muka ala kadar, tak energetik, lembik.

    bukan ke 24/7 tu harusnya mengingati Tuhan? choi!

    BalasPadam
  14. cikgu tadika boleh mansuhkan subjek nama hari dalam seminggu..
    hahaha..

    p/s:ak dh muntah hijau kak..=p

    BalasPadam
  15. super junior celopss :D gagaga

    BalasPadam
  16. amboi kemain lagi lagu dia..terus terang ku katakan kalau hari-hari denga lagu nih pasti aku end up dekat hospital..hari-hari pon muntah darah =.=

    BalasPadam
  17. ko tau tak salah seorang dr gambar last tu dorang panggil taemin.ce ko google jap muka taemin tu macamana then gtau aku tang mana macam taemin.hahaha

    BalasPadam
  18. izinkan aku berdekah sebentar haha

    BalasPadam
  19. sabar je la.. yg kumpulan tu satu hal.. yg satu hal lagi suka kan mulut busuk akak tu menghasut n mengajak org ramai mengaibkan org lain (ingat tuhan skit akak.. jgn sbb nak popularkan blog akak nie.. ambik kesempatan mengaibkan org lain) n pompuan2 nie kalau bab mengumpat mmg korang suka.. bulan2 pose nie.. rehat2kan la mulut nak mengata org tu.. ada yg soh ingat tuhan la.. yg hari kiamat la.. nak nasihat kan org.. tapi diri sendiri tah kemana jugak.. tak paham la.. pelik jugak pompuan2 ni, yg hauk sgt nak kpop sgt tu kenapa.. tak sedar diri sendiri tu muka acuan melayu.. dok kat msia gak.. dok agungkan korea tu kenapa.. nak sgt korea g la dok sana.. kawin je org sana.. MAMPU ker.. hmmmmmmmm..... msia juga dok nya ..

    BalasPadam
  20. nk terkentut aku tgk video klip depa nih wakakaka. lg satu kenapa la si aesar botak tu dok sibuk nk mencapub dlm vc nih? tak paham aku horhor

    BalasPadam
  21. malas rasanya nak klik play tu, rasa seperti membuang bandwidth dengan tidak sepatutnya.haha

    BalasPadam
  22. @Anonymous

    janganlah marah akak anon oi...sedih akak...nanti akak bunuh diri tahuu....

    BalasPadam
  23. weh arc. nah updated lirik
    aku dengar khusyuk tau HAHAHHAHA

    http://bit.ly/qx5kiX

    BalasPadam
  24. Kak Feny!!! yang kau kutuk Band kesayangan aku ni kenapa??

    aku setuju tau dengan ANON 4.35 pm tu...

    aku sayang adik-adik aku tu semua dalam video klip tu...muka semua ala-ala siti roGAYah tauuu!!!

    ko mampu ke nak nari senam robik macm tu kak fenny oiiii!!! nan hado...

    nanti aku nak buat kelas poco-poco sambil pasang lagu ni. baru la nanti kami semua boleh prektis jari jemari lentik bak menari inang.

    Takpe KAK ANON... aku support ko... budak-budak nari terkinja-kinja barulah terisi amalan bulan ramadhan kan. kaaaatenyee....

    BalasPadam
  25. eeiii gelinya,...perlu ke nk bukak baju sebelah mcm tuu,..eeeii,....

    BalasPadam
  26. geng senam robik. tak pon senam seni. ape2 pon #terbaik. kah3.... sabau je r.

    BalasPadam
  27. aku rase nak menenges je weh..tak tau kenapa..T_T

    BalasPadam
  28. den bukan nak ngato,tapi den raso tarian tu kalau dibueknyo masuk so you think you can dance ko,mau dibalingnyo segalo botol,peti ais kat group ni ha. tension den nengok. nengok pun dah terngango mulut ni ha. =p

    BalasPadam
  29. ewwww..muntah hijau tengok..habis batal puasa nanti :P

    BalasPadam
  30. saya dah puas gelak guling2x dah kak..
    lawak sgt2x

    BalasPadam
  31. @SweetyMui2 yang mana satu ngaku taemin? meh tunjuk..nak bagi penyepak sikit kat muka xsedar diri tuh

    BalasPadam
  32. @yNa

    hahah tengok kat video tu masa memula kenalkan sekoq2

    BalasPadam
  33. da tahu da apa rangkap 1 dia yg ko tatau tuh dia ckp...

    dua pat tujuh,kucintamu..eh...gelik jee

    BalasPadam
  34. ngeeh..lirik dh mcm harem..LoL

    BalasPadam
  35. sedih sedih sedih

    apsal aku emo ni.

    BalasPadam
  36. vid clip takde bajet nk hire limo.. tak mmpu hire awek hot...

    BalasPadam
  37. Watching this make me feel SO GOOD about myself.

    BalasPadam
  38. Apa nii buruk ok..Kalo x taw buat lagu jgn mnyanyi bodoh laaa...Sapa manager dorg nii???Mcm bodoh la p kasih lulus lagu dorg nii..Baju da mmg smart da aq x kisa la baju korang trip2 korean tp lagu hang dgn suara korang mcm pa ja la isihh buang msa..!!hahahaha ckup2 la mmalukn MALAYSIA..

    BalasPadam
  39. nynyi supo ponde suaro sumbt supo tahi

    BalasPadam
  40. sdap r lagu nie..wt aq terngsang jer.....aaahhhh

    BalasPadam
  41. diorang gaaayyyy !!!! geli baq hang !!! please la geli aku tengok....

    BalasPadam

Komen yang nak diletakkan lepas 14 hari selepas entri tu diterbitkan, akan diletakkan dalam mod pengesahan terlebih dahulu untuk mengelakkan spamming

More

SEARCH

MESEJ RINGKAS

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Based on a work at http://www.arcx13.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.facebook.com/arcx13?ref=bookmarks. Dalam BM, korang tak boleh copy langsung melainkan ada kebenaran