xmlns:fb='http://www.facebook.com/2008/fbml' Koleksi Gambar Pesta Bunga Ros Wellington 2011 | BLOG ARCX13

Koleksi Gambar Pesta Bunga Ros Wellington 2011

Cuti summer dekat New Zealand memang tak bagus kalau digunakan untuk duduk dalam rumah layan komputer sahaja. Seeloknya amsa tu digunakan untuk bersiar-siar tak pun kerja cari rezeki. Bila aku cuti, aku gunakan masa tak bekerja tu untuk jalan-jalan menikmati keindahan alam sekeliling, seperti baru-baru ni, Wellington Rose Festival yang terletak di Wellington Botanical Garden.

wellington rose festival pink rose

Masa tangkap gambar semua ni aku tak terfikir pulak nak salin nama dia satu-satu. Sibuk sangat jalan-jalan tangkap gambar sambil cium bunga-bunga yang ada. Sumpah wangi bau diorang. Rasa macam jalan-jalan dalam syurga. Ceh macamlah pernah masuk syurga. Tapi bila tengok gambar atas ni rasanya macam nak gigit-gigit je bunga tu buat makan. Geram pulak nengoknye hhaaha.


Bunga yang ni pulak nampak ganas dan tajam je kat semua sudut. Walaupun warna dia merah, tapi ni bukanlah ros merah yang kita biasa tengok dalam drama merepek Samarinda malam-malam tu.

Selain yang aku tunjuk ni, ada lagi beberapa ros yang ada pattern pelik-pelik, antaranya:


Itulah dua je aku tunjuk nanti post ni jadi terlampau pnjang. Lady Norwood Garden, tempat bunga ros ni ditempatkan dekat Botanical Garden tu, sangat-sangat bersih dan tempat tu pulak percuma je untuk dilawati. Untuk tunjukkan kebersihan tempat tu, tengok ni gambar orang baring


Bukan bunga je yang ada, burung-burung dan lebah pun ada dekat situ. Yelah, bunga dah wangi, takkan la takde haiwan sikit pun nak ambil kesempatan kan?


Tu je cerita dari New Zealand kali ni. Jemput klik like dekat butang di bawah. Kalau nak tengok lagi banyak gambar, ada 58 semuanya, bolehlah melawat album Wellington Rose Festival aku dekat Facebook.

20 ulasan: Leave Your Comments

  1. besynte! cantik bunga putih +pink2 tu. unik :)

    BalasPadam
  2. Cantik. Terutama gambar bunga yang terakhir tu (:

    BalasPadam
  3. waaa... best nye..
    xsangka gak ko ni nature lover.
    minat bunga gittew... :P

    BalasPadam
  4. cantik nye. bila tengok bunga je mesti rasa fresh. untung la kan duk overseas, bunga cantik2. kat malaysia ni tunggu Floria dulu la nak tengok bunga2 cantik2. :))

    nak sekuntum boleh? hehe

    BalasPadam
  5. @Hansyitake~

    aku lg suka tgkp gmba nature drpd tgkp gmba manusia hahahha

    BalasPadam
  6. @niezam

    untung duduk NZ je. negara lain belum tentu ada camni hahha

    BalasPadam
  7. Nice, dekat kanada pun ada this kind of pesta, tapi aku tak ingat apa namanya + tak penah pergi haha

    BalasPadam
  8. serius memang cantik gile weh bunga2 die walaupun ade yg pelik2..cantik woi! subhanallah..geram lak aku tengok..

    aku nak curik gambo bunge ni sekeping dua nak buat wallpaper ek..mekaseh..;p

    BalasPadam
  9. @♥CIK SHA♥

    gmba2 ni saiz kecik weh. kalau nak saiz besar ko gtau yg mane dr album aku tu, nanti aku letak cm aritu

    BalasPadam
  10. jap aku belek yg mana aku betul2 berkenan..nnt aku inform..

    BalasPadam
  11. ni yg aku berkenan gile..

    1. peach-colored rose
    2. the last of this album
    3. pink rose
    4. tak tahu bunga apa
    5. another bunch of small flowers
    6. yellow rose

    erk..terbanyak la pulak..bukan sekeping dua dah ni..hoho..boleh ke weh? ;p

    BalasPadam
  12. lawa giler... mohon nak buat wallpaper haha

    BalasPadam
  13. bestanya..sume ros tu cantik2 !! subhanallah...

    BalasPadam

Komen yang nak diletakkan lepas 14 hari selepas entri tu diterbitkan, akan diletakkan dalam mod pengesahan terlebih dahulu untuk mengelakkan spamming

More

TESTIMONI

Creative Commons License
BLOG ARCX13 by Asfan Ash is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at arcx13.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at facebook.com/arcx13.