Review Transformers 3 Dark Of The Moon New Zealand

SPOILER ALERT
Yaha jam sekarang menunjukkan 3am di mana aku abru saja balik dari tengok cerita Transformers 3: Dark Of The Moon dekat Reading Cinema, Wellington, New Zealand, port biasa rakyat Wellington untuk menonton movie

1/7/11? Cmon, kami disini baru bertarikh 29 Jun 2011 hehe. Okay cukup berlagak mari kita tengok review aku pasal filem ni. Ini ialah pendapat peribadi dan mungkin mengandungi beberapa spoilers penting. Jadi, kalau korang memang jenis tak suka spoilers sila klik pangkah sekarang atau baca entri lain. Entri ni akan sedaya upaya dicuba untuk menyeimbangkan yang best dan tak best

Tolong kembalikan Megan Fox saya. Awek ni bibir tak cun
Pertama sekali, saya ingin merasakan kecewa sebab ex saya si Megan Fox telah digantikan wataknya sebagai heroin Transformers yang seksi meksi, digantikan dengan seorang awek yang entah-aku-tak-kenal (Rosie Huntington-Whiteley, thanks for the info anon) yang juga seksi. Malangnya Michael Bay terlampau desperate nak menunjukkan yang awek ni juga mampu membawa watak awek seksi tapi berdikari sehinggakan terlampau tunjuk keseksian beliau.

Dalam kata lain, awal-awal cerita lagi depa dah tunjuk punggung si awek ni. Ini ialah cerita robot. Kalau mahu tengok punggung, saya prefer punggung robot

Tapi yang bagusnya, cerita ni memenuhi kehendak peminat sejak Transformers 1 lagi iaitu bagi si Sam Whitwicki entah macam mana nak eja nama dia tu, jadi hero. Aku tak nak cerita panjang sebab nanti kesian dekat orang Malaysia yang nak tengok cerita ni esok. Apa pun, Sam ialah hero, in a way.

Tapi masa mula-mula lagi aku dah teruja dengan intro cerita ni sebab ianya direka khas untuk pengalaman 3D yang superb. Sesiapa yang berhajat nak tengok dalam 2D baik jual tiket korang dan beli 3D punya sebab sangat-sangat berbaloi. Permulaan cerita je korang akan gerak-gerakkan kepala untuk mengelak serpihan besi yang 'terbang' ke arah korang dan korang akan rasa macam panggung tu bergerak. Almost 4D

Tapi pertengahan cerita terlampau banyak cakap sentimental. Dan takde pun efek tu. Efek 3D banyak pada intro, klimaks, dan ending


Okay kita tahu yang Transformers ni memang fiksyen sains tapi Transformers I dengan II kelihatan nyata dan real sebabnya kejadian tu terjadi dekat kawasan-kawasan yang terpencil di dunia. Paling-paling pun disaksikan beberapa puluh orang je

Dalam Transformers III, seluruh dunia mengalami world invasion daripada Cybertron! Ini membuatkan aku rasa "Alahai, kartun sudah cerita Transformers ni". Macam cerita War Of The World dah. Orang macam aku fikir "Okay, this is too far and its certainly not going to happen"

Dalam filem ni jugak menunjukkan yang Sam sanggup menceroboh masuk ke kubu Megatron dan "ehem" untuk menyelamatkan awek dia si Rosey tu. Secara logiknya sejiwang mana pun manusia tu, lantak pi la awek kau ke, kucing ke, peduli apa Megatron nak buat apa. Lari selamatkan diri dulu.

Tapi malangnya Sam tersangat romantik maka dia pergi selamatkan awek dia dulu dan telah berjaya mengorbankan satu pesawat yang boleh tembak Megatron dan kuncunya sampai cacat separuh badan. Kesimpulannya, Transformers 3 terlampau romantik mencapai tahap The Notebook. Kami peminat Transformers nak tengok cerita robot bukan cerita cinta.


Okay, sekarang part yang aku paling tak puas hati sekali ialah ending pada pertempuran antara 3 robot iaitu Optimus Prime, Megatron, dan Sentinel Prime. Sentinel Prime dah bergomol dengan Optimus berejam-jam, dan berjaya putuskan sebelah tangan Optimus. Tiba-tiba, Megatron datang dari belakang belasah Sentinel sampai lembik sebab dia kena teknik psikologi daripada Rosie Huntington.

Masa Sentinel terkulai layu, dalam sekelip mata Optimus Prime yang cacat separuh badan macam kena strok tu boleh bunuh Megatron dan kemudian tembak kepala Sentinel sampai hancur berderai. Sungguh tidak logik. Macam mana Megatron yang lebih kuat dari Sentinel boleh dikalahkan oleh Optimus yang lebih lemah daripada Sentinel?

Okay cukup. Berpindah ke point yang aku cukup suka dalam movie ni ialah dia berjaya tipu aku pada satu point. Ada plot twist yang aku expect, tapi methodology dia agak berlainan. yang ni taknak cerita lah sebab spoiler lebih-lebih pulak

Point kedua ialah akhirnya ada orang mention dalam movie ni "Why do the Decepticons always get the good shit?" sambil merujuk kepada bentuk pejuang-pejuang Decepticon yang ada weapon dan bentuk yang ganas. Kalau dibandingkan dengan Optimus Prime (lori) sungguhlah tak menakutkan. Rasanya lori sampah lagi menakutkan

Dan last but not least, hero favourite kita,


hampir mati tapi dia tak mati pun. Itu yang paling best sebab Bumblebee cara berlawan dia sangat cool dan ada beberapa scene dalam movie tu yang korang memang tak boleh miss tengok sebab scene tersebut sangat awesome.

Overall, Transformers 3 masuk dalam album Hall Of Fame

Kamus Rempit Bahasa dan Puaka

Apa khabar abang dan kaka sekalian? Kali ni saya nak memperkenalkan satu produk baru daripada Oxport Jafar yang biasa buat kamus translasi bahasa tu. Walaupun tak sehebat Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka, tapi Kamus Rempit Bahasa dan Puaka ini juga bagus untuk dibuat rujukan SPM calon 2012 dan seterusnya.


Lemur Likes to Move It Move It

Okay hari ni hari Isnin di mana seperti biasa kita belajar pasal haiwan ye cik abang dan cik adik sekalian. Asyik memerli orang sepanjang zaman pun tak bagus jugak. Sekali-sekala kita kena tambahkan ilmu yang berada di luar kotak pemikiran biasa kita

info pasal Lemur

Berdasarkan tajuk blog harini dan juga binatang di atas, rasanya korang dah tahu korang pernah tengok pasal binatang ni dekat mana

Struktur Organisasi Blogger Untuk Orang Awam 2

struktur organisasi blogger malaya

Okay, haritu dalam Struktur Organisasi Blogger Untuk Orang Awam Ep2 aku dah merepek sampai ke part  perbezaan prinsip aku tentang gambar dalam blog di mana dalam entri lepas, aku ada cakap yang blog camwhore ialah..
"Blog jenis ini ialah easy target untuk pedophile, perogol bersiri, dan penyimbah asid. Selain korang tahu muka tuan blog macam mana, korang jugak boleh dapat info mood terkini, jenis kereta, jenis handbag, aktiviti harian, dan tempat-tempat lepak kegemaran dengan hanya menekan butang Archive."
Okay cuma kali ni aku nak tambah sikit sebab orang keliru dengan gambar. Mereka ini mungkin sekali jenis tengok gambar dan terus ke kotak komen sebab aku not-so-obviously ada tulis yang kalau gambar kau pasal makanan, perabot, dan travel itu jenis non-camwhore. Alkisahnya? Kau letak gambar perabot sebanyak mana dalam blog pun, orang tak akan tahu muka kau macam mana maka perogol bersiri akan kehilangan target! 

So, titik pemberatnya disini, gambar kasut, meja, megi, takde problem. Tapi kalau kau letak gambar muka kau, lepastu cerita harini saya pergi Pavi naik kereta nombor plat blablabla then kita memang ada problem

Anyway, kita sambung memahami gambarajah Struktur Organisasi Blogger Malaysia

3 Tempat Orang Anggap Allah Tak Wujud

BY KAK FENNY
Sebelum korang dituduh pengikut Illuminati dengan membaca entri ni, sila rujuk kembali buku-buku agama supaya korang tak salah faham. Kalau belum solat, sila pergi sekarang, dan kalau window lagi satu tengah buka porn, sila bertaubat.

illuminati

Apapun, untuk tazkirah Jumaat hari ni, kita kenal pasti beberapa tempat dalam dunia ni yang Orang anggap Allah tak wujud. Akak mula dengan tangga ke...

Struktur Organisasi Blogger Untuk Orang Awam


Semenjak isu Gambit hari tu, aku mula berfikir rasanya rakyat Malaysia masih belum tahu apa peranan blogger dalam masyarakat dan jenis-jenis blogger. Entri ini dijuga ditulis sebab housemate aku tanya: Kalau blogger tak puas hati pasal something, apa jadi?

Okay harap-harap entri kali ni berjaya menjawab persoalan semua tu dengan merujuk kepada gambarajah Struktur Organisasi Komuniti Blogger Yang Orang Awam Kena Tahu. Apapun, ini hanya pandangan peribadi aku

3 Haiwan Kacukan Menarik

Kali ni kita bercerita pasal haiwan kacukan yang menarik dan memang betul wujud bukan seperti Griffin. Tapi aku nak korang ambik perhatian dekat haiwan nombor 3 terutamanya. Tapi sebelum tu, kita tengok dua haiwan menarik sebelumnya yang sah bukan photoshop
_____________________________________________________________________
#3. WHOLPHIN 
 _____________________________________________________________________

Wholphin sebenarnya ialah kacukan di antara ikan lumba-lumba (dolphine) dan paus pembunuh (killer whale). Kalau korang tengok biasanya dolphine ialah berwarna kelabu tapi yang ni saiznya lebih besar dan warnanya lebih gelap sebab dia mengikut baka daripada killer whale. Kalau tak tahu killer whale tu macam mana rupa dia, bayangkan cerita Free Willy

Sehingga Julai 2010, hanya ada dua ekor Wolhpin dalam dunia ni

3 Ciri Blogger Tak Pandai


Oh yeah, exam dah habis dan aku boleh menulis dengan bebas sekarang dan publish draf-draf lepas dan shared link di Facebook dengan kupasan mendalam. Kali ni kita bincang pasal Ciri Blogger Bodoh Tak Makan Saman, Tak Makan Nasihat dan Degil Nak Mampus. Ni kalau buat title eksperimen dah fail dah sebab terlampau panjang
Aku ni jenis kalau masuk blog, aku takkan jadi anonymous macam sesetengah orang kalau nak komen sesuatu yang bertentangan dengan si penulis blog dan kalau korang kenal aku, aku ni bukan jenis bermulut gula. Ini termasuklah blog blog bajet ustaz yang suka menyebarkan fatwa tipu dan nota-nota fitnah terhadap cawangan cawangan kedai makan di Malaysia.  Lagi satu jenis blog yang aku selalu jumpa ialah yang jenis trafik hunter dan menggunakan cara yang salah

Kisah Seram Unik Sekolah Menengah

CERITA TAK SERAM

Khamis malam Jumaat, manusia tipikal kalau tak de kerja, dia akan fikir dua benda sahaja, iaitu hantu dan jugak cara-cara bersenggama dengan bini - walaupun yang menulis tu takde awek, jauh sekali teman hidup yang dinamakan bini. Tak percaya korang boleh masuk page Facebook Gengblogger sekarang dan tengok budak-budak tu tulis apa - a reason why I hate traffic hunters

papan tanda KUSESS SMSKS

Apapun, kali ni aku nak cerita pasal cerita seram yang terjadi dekat sekolah aku (asrama penuh) yang dirasakan unik dan mempunyai saksi sebanyak ratusan orang. Peristiwa ni terjadi masa tahun 2006 iaitu masa aku tingkatan 5 dan kami menguruskan program orientasi untuk student tingkatan 1 dan 4 yang baru

#WordlessWednesday - Cubaan Bunuh Diri New Zealand

Fakta Beruang Kutub

Bila orang cerita pasal Polar Bear, aku akan teringat dua benda: Beruang warna putih dan juga teka teki yang berbunyi "kenapa Polar Bear tak makan Penguin?" Teka-teki tu terlampau senang untuk orang yang ambil perhatian dalam kelas sains darjah empat so jawapannya sangat jelas.

Tapi kali ni aku nak cerita pasal seekor binatang yang orang selalu kaitkan dengan kecomelan, setahap dengan Beruang Panda. Putih, gemuk, dan gebu satu kombinasi yang selalu membuatkan gadis-gadis dan budak kecik tertarik dekat benda-benda seperti hamster, patung beruang yang berharga ratusan ringgit dibelikan boyfriend sempena monthversary (tiada dalam kamus Oxford) dan juga mat saleh. Pemikiran ni telah digeneralisasikan juga kepada haiwan besar dan ganas macam binatang kat bawah ni

via National Geographic

Sumpah nampak comel. Ada sesiapa terasa nak bela?

Nilai Rokok dan Lelaki

Kisah ini dah lama terjadi kat kawan saya Encik Zac dan disampaikan melalui Facebook beliau. Alkisahnya terjadi lebih kurang macam ni....
starbux
Source: Google
"Eh bro kaya gila kau ni tiap pagi aku tengok kau minum Starbucks" kata kawan si Zac sambil meyedut asap rokok.

Menurut si Zac, kawannya tu sangat ridiculous sebab pertama dia tak minum setiap pagi, dan keduanya, member tu isap rokok yang harganya lebih kurang mahal dengan harga secawan kopi Starbucks creation coffee yang range harganya dalam RM7-RM15.

Perokok tegar kalau tak dapat sekotak sehari tak sah. Aku malas nak sentuh harga rokok murah yang illegal tapi berkata pasal rokok biasa 20's , harganya ialah RM10. Aku ingat lagi dulu aku pergi ke kedai harga dia RM6.50 sekotak. Tapi itu dululah masa aku kecik, masa aku boleh lukis dekat dinding rumah "Dilarang Merokok, Denda RM100000". Sekarang harga dah lain, makin mahal. Kalau dulu orang miskin hisap rokok, sekarang si miskin tu bertambah miskin lagi sebab harga rokok makin mahal!

Cara Memilih Wanita Terbaik

DOKUMENTARI KAK FENNY

Okay lets keep this simple ya adik-adik dan abang kakak semua. Entri kali ini merupakan satu quote yang disebarkan dalam forum Iluvislam dan Facebook tetapi kebenarannya adalah tidak diketahui dan muka akak dalam gambar di bawah ni ialah muka lepas bangun tidur. Jangan komen lebih-lebih tang muka sebab akak hati kaca


Al-Kawarizmi sebenarnya ialah salah satu tokoh ilmuwan Islam yang korang boleh jumpa dalam buku teks Pendidikan Islam tingkatan 5 kalau tak salah akak. Page belakang-belakang tu. Beliau ni famous dekat Baghdad pada tahun 750- 850 M dan power tak power lah kan, dikatan Algebra tu dia yang pioneer. Akak dengar perkataan Algebra je akak dah pening kepala...

Anyway, macam akak cakap tadi, akak ada nampak orang sebarkan quote yang dikatakan datangnya dari Al-Khawarizmi sendiri. Quote ni agak cantik dan worths sharing. Jom tengok quote ni cakap pasal apa.
Al Khawarizmi,seorang ahli Matematik Islam ditanya tentang wanita terbaik.
Dia menjawab :

Perabot Menarik Vilan Furniture

Perabot Nice

Haritu ada orang mintak aku tolong like satu page +ni tapi dia memang mintak kat salah orang la sebab polisi Facebook aku ialah aku like benda yang aku memang rasa menarik supaya News Feed aku tak semak. Tapi untuk tak menghampakan dia, aku suruh la Kak Fenny like page tu

Tak sangka pulak dalam tu ada gambar perabot yang chantek mantek. Aku tak sempat lagi tengok harganya tapi nampak macam mahal. Member aku tu kata harga dia murah kalau nak dibandingkan dengan vendor lain. Cuba tengok gambar-gambar dekat bawah ni


#Wordless Wednesday - Dashboard Blogger Baru


Beruang Air Tardigrades Kecil dan Kebal

Water Bear/ Moss Piglets

Di sebalik nama samaran kedua yang agak mughallazah disitu, sebenarnya water bears ialah makhluk spesies yang comel. Cuba bayangkan seekor beruang yang sedang berenang-renang sambil ditemani oleh ikan duyung berambut merah yang seksi. Comel kan?

Walaupun namanya ialah water bear, atau translasi direksinya beruang air, rupa sebenar haiwan menarik mingguan kita kali ini sebenarnya berupa macam gambar di bawah ni

mikroorganisma menarik tardigrades

Err...bentuk dia macam....

Filem X-Men Buatan Malaysia

BACAAN DEWASA
GRAND BILLION PRESENTS..

X-Men Strual, sebuah filem aksi fiksyen telah dijangkakan akan dimulakan penggambarannya pada hujung bulan Ogos nanti, menurut produsernya Mek Kelan. Apabila ditanya siapa yang bakal membawakan watak Wolverine dalam filem terbaru Grand Billion ini, beliau masih gusar samada mahu memilih Saiful Apek ataupun Tomok. Tetapi beliau juga mengatakan bahawa kalau mereka berdua adalah calon muktamad, watak Wolverine akan diubah suai menjadi Wolkering. 

Sinopsis kasar yang diberikan oleh direktor filem yang memakan belanja sebanyak RM 5 juta ini berkisarkan tentang kisah pancaroba yang dihadapi oleh isteri yang ditinggalkan berseorangan dalam rumah kemudian rumahnya dimasuki seorang lelaki berpakaian kot.

Sambungan babak itu menunjukkan si lelaki menarik wanita yang dipercayai sedang kedahagaan kasih sayang. Beberapa puluhan saat kemudian, babak itu diakhiri dengan si wanita memecahkan kaca apa entah dengan batu lesung dipercayai digunakan untuk membuat sambal belacan. Lihat trailer di SINI . Selain dubbing yang kelaut, trailer ini juga disertakan dengan penampakan kelibat warna hitam dicelah ketiak

Disebabkan terharu dengan usaha wartawan kami yang sentiasa mengamalkan etika kewartawanan, direktor filem X Men Malaysia ini telah pun membenarkan agar beberapa spoiler watak filem terbaru ini didedahkan melalui blog.

Tutorial Butang Like dan Mesej Facebook Untuk Blogspot

Sekarang ni Facebook dah keluarkan butang baru di samping butang like yang memang dah ramai tahu dan popular dalam kalangan blogger sekarang ni. Tak cukup dengan butang like di mana blogger boleh 'like' seperti dalam news feed, sekarang entri blog juga boleh dihantar melalui mesej!


Ini ialah contohnya. Cuba tekan dan hantar pada mana mana group/kawan/email

Caranya senang sahaja,

STEP 1: Masuk Dashboard > Design > Edit HTML

STEP 2 : Tandakan "Expand Widget Template"


STEP 3: Carikan kod </head> dan tampalkan (paste) kod
<script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1' type='text/javascript'/> 
SEBELUM </head>. 

More

SEARCH

TESTIMONI

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Based on a work at http://www.arcx13.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.facebook.com/arcx13?ref=bookmarks. Dalam BM, korang tak boleh copy langsung melainkan ada kebenaran