Fenomena Lelaki Berpunya Rebutan Gadis

Semalam ada topik pasal lelaki yang single takde orang pun nak pandang, semua gadis macam tak buat kisah. Tapi bila seorang lelaki ni dah berpunya secara automatik tetiba je ramai perempuan nampak dia menarik, nak mengorat, nak hai, nak hello, nak flirting-flirting liking-liking. Jadi, adakah fenomena ini betul? Bincangkan (10 markah)


Forever alone. Meme ini adalah sangat overrated. Korang forever alone kalau korang takde keyakinan diri tapi itu bukan topik hari ni. Topik hari ni ialah lelaki yang dah berpunya nampak menarik di mata wanita. Pada pendapat aku, AKU SETUJU tapi bersebab. Perempuan tak aim lelaki yang dah berpunya tanpa sebab. Ye dak?

Kad Raya Tradisional VS Kad Raya Facebook

Assalamualaikum semua. Sedar tak sedar dah nak dekat raya, dan ini bermaksud datang lah masa di mana Malaysians (mostly Malays) akan buat benda yang aku paling benci setiap tahun...

BUAT 'KAD RAYA', TAG SEMUA KAWAN DEKAT FACEBOOK



Dalam bebanyak perangai, ni la pesen yang paling ramai orang buat. Tak caye tengok la time raya kang . Punya la aku bengang kena tag kat Facebook sampaikan tertypo "tulus" jadi "tulis". Senang benor buat nya. Ambik gambar sendiri, edit sikit, pastu tag lapan juta member kat fesbuk

Hujan Meteor Perseids 11, 12 & 13 Ogos 2012

Tengahari semalam (waktu New Zealand), ada kawan kiwi di Facebook share something pasal meteor shower yang bakal dilihat dari seluruh dunia. Meteor batch ni dipanggil sebagai Perseids dan kalau ikut website asal yang menyebarkan info ni, iaitu EarthSky dan Space , benda ni asal dia ialah daripada sebijik komet yang ditemui pada tahun 1862 dan diberikan nama Swift - Turtle.


Setiap tahun dalam bulan Ogos, bumi akan melintasi orbit komet tu dan kita akan dapat tengok serpihan meteor daripada kebanyakan kawasan. Jangan risau, benda ni berlaku setiap jam, dengan sebanyak kira-kira 60 bilangan meteor boleh dilihat dalam masa sejam 

#Tips Tidur Dari Sudut #Psikologi

Assalamualaikum, salam 20 Ramadhan dan selamat kembali ke blog ni eceh. Malam ni keihatan timeline twitter bergerak pada kelajuan anak siput baru nak belajar mengesot dan ini merupakan sesuatu perubahan positif sebab mungkin mereka ini sedang tidur. Daripada entri lepas Psikologi Tidur: Kesan Buruk Tidur, saya terlupa nak sebutkan dua kesan tak cukup tidur yang penting untuk tubuh badan kita. Efek tersebut adalah:

  • Tak cukup tidur buat korang gemuk.
  • Tak cukup tidur buat orang stress, dan menyebabkan jerawat

Are these not enough reasons to make you sleep at night? Jadi persoalan yang ditanya kawan di twitter dan ruangan komen berbunyi "macam mana cara nak tidur malam? Saya ada masalah tidur" dan variasinya. Izinkan saya beri cadangan dalam konteks behaviour modification


Sebelum saya menjawab soalan ni, bagi mereka yang ada masalah tidur di waktu malam, biar saya teka apa yang ada di sekitar kawasan tidur korang (bilik tidur lah, takkan jamban pulak). Saya syak dalam bilik korang ada barang berikut

#Psikologi Tidur: Kesan Buruk Tak Cukup Tidur

Kali ni kita bercerita pasal tidur pulak memandangkan ramai kawan-kawan di twitter seperti tidak faham apa itu kepentingan tidur dalam kehidupan seharian.


More

SEARCH

MESEJ RINGKAS

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Based on a work at http://www.arcx13.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.facebook.com/arcx13?ref=bookmarks. Dalam BM, korang tak boleh copy langsung melainkan ada kebenaran