xmlns:fb='http://www.facebook.com/2008/fbml' Victoria University of Wellington New Zealand Graduation Day 2013 - Hari Graduasi Aku | BLOG ARCX13

Victoria University of Wellington New Zealand Graduation Day 2013 - Hari Graduasi Aku

Alhamdulillah, praise to Allah. After 3 years of tears, sweat, and blood-shedding, we finallyreached the end of our time undergraduate students in Vic uni. Life surely wasn't easy for us, but we had each other through thick and thin. I, Asfan Ash (not real name) is now officially a graduate in BSc Psychology and BA Educational Psychology, alongside my 3 friends on my left shown in photo

Photo is actually from Victoria University Facebook page , but I edited it.
Okay berbalik ke bahasa ibunda. Tadi tu intro untuk explain kat international readers. 3 tahun aku duduk sini dan 2 kali jadi amateur photographer untuk seniors setiap hujung tahun, akhirnya tahun ni aku dapat merasa jadi orang yang diraikan. Dan...kitorang ada perarakan!! Sedikit old-fashioned disitu tapi bila lalu di depan orang ramai dengan berjubah semua tu, rasa sangat-sangat diraikan dan terasa ada pencapaian yang disempurnakan.


Again, thanks to Woolf Photography, via Victoria University
So, aku kena pegang sepanduk Science Faculty tu dan berjalan tepi Professor. The perks of doing this is, dapat masuk banyak gambar tapi sebenarnya downside dia lagi banyak sebab tak semua gambar dia upload. Better jalan dengan kawan dan menumpang gambar famili diorang.

Semalam pulak memang panas gila (sekarang dah masuk summer) so berbuih jugak lah ketiak berjalan jauh daripada Government Building melalui Lambton Quay ke Willis Street dan seterusnya ke Civic Square. Bila sampai, kitorang kena dengar ucapan sikit dan lepastu mulalah aktiviti bergambar - Malaysians' favourite activity.


Koleksi gambar ada dekat album MY GRADUATION DAY - 2013 (boleh klik) untuk lebih banyak gambar. dah tak muat letak sini. Gambar atas pentas pun kat situ

ILLUMINATI! LOL
Seriously, rasa sayang sangat nak tinggalkan New Zealand, dan kawan-kawan yang boleh kata tiap malam sama-sama study sama-sama, sampaikan ke Subuh kekadang. Tahniah sebab kita grad sama-sama dan lepas ni mesti rindu nak study, ngupngapngupngap dan gelak-gelak dengan korang.


Masa untuk berbakti pada negara.

22 ulasan: Leave Your Comments

  1. sangat kagum n mesti sedey kn nk tglkn sane..tahniah tahniah tahniah..slamat kembali ke Malaysia :)

    p/s: mungkin sb blaja same course tu yg rse kagum n bangga tu tlebih sket..

    BalasPadam
  2. Tahniah sekali lagi.. Lepas ni akan jadi pekerja pulak.. Struggled dengan kerja yang menimbun.. Semuanya pengalaman..

    *Balik nanti bawak panda hidup sekor.. hehehe..

    BalasPadam
  3. Tahniah. Berbaktilah kepada negara. Malaysia mmg perlukan ramai org yg mcm kau ni.

    BalasPadam
  4. tahniah asfan dan selamat kembali ke Malaysia..
    dan selamat datang ke dunia pekerjaan..=)

    BalasPadam
  5. tahniah papanda!!!
    mesti ko akan rinu NZ sangat sangat kan
    selamat menempuh alam pekerjaan dan moga bertambah murah rezeki ko!!!AMIN....

    BalasPadam
  6. tahniah adik panda...

    mmg puas sgt klu tgk gmbr grade..aku ni jns plk xhingin bt master ke phd so konvo degree tulah satu2nye gmbr grade yg aku ade..

    plg sedih mesti nk tgglkan nz kan?

    BalasPadam
  7. tahiahhhh abam panda! rindu ah, lame tade bce tweet meriah abam panda :)

    BalasPadam
  8. tahniah..... jubah cool gilerr :)

    BalasPadam
  9. tahniah..semoga terus sukses dalam bidnag kerjaya pula lepas nie & sentiasa murah rezeki...dan semoga segala impian2 akan menjadi kenyataan ..(^___^)

    bestnya dapat study kat oversea...mesti seronok kan amsa konvo tue...tahniah sekali lagi..=)

    BalasPadam
  10. Congratulation ! all da best bro! Ayuh persiapkan diri memberi bakti kepada Malaysia ! *patriotik betul*

    BalasPadam
  11. Rasa macam baru semalam kenal blogger nama ARC yang pergi gathering blogger kat TS dengan YnaaOhYnaa, MelRomeo dll. Macam baru semalam tweet tanya bila nak fly.

    Pejam, celik, pejam, celik.. dah balik.

    BalasPadam
  12. even dah lambat,tapi harap ucapan tahniah aku valid lagi. tahniah pepanda woit. moga terus sukses!

    BalasPadam
  13. wah! tahniah papanda...bestnye convo :D -ain

    BalasPadam
  14. Wah, untungnya dapat gi sana. Congrats sebab graduate dengan berjayanya. Bangga rakyat Malaysia :)

    -> ❤ TechKini.com

    BalasPadam
  15. waaaaaa dah graduate dah arc??? cepat je masa berlalu :D tahniah2......!

    BalasPadam

Komen yang nak diletakkan lepas 14 hari selepas entri tu diterbitkan, akan diletakkan dalam mod pengesahan terlebih dahulu untuk mengelakkan spamming

More

TESTIMONI

Creative Commons License
BLOG ARCX13 by Asfan Ash is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at arcx13.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at facebook.com/arcx13.