Kasut Berjari

Dalam setahun yang lepas, masa aku jalan pulang dari universiti sambil mengusha-usha pemandangan Wellington yang cantik, ternampak pula seorang awek ni. Tapi bukan muka atau badan awek tu yang menarik minat aku, sebaliknya sepasang kasut yang beliau tengah pakai. Maka dengan muka tak malunya aku bertanya

"Wow, awesome shoes. Where'd you get buy them from?"

Lepas tu dia jawab "These? got them from Physio Clinic in Willis Street. They're really comfortable blablabla...." sambil bercakap panjang lebar macam saleswoman. Maka sejak hari tu aku terasa macam nak beli je kasut tu. Tapi angan-angan ni simpan lama sangat sampai terlupa.

Hari ni bila lalu dekat Willis Street, terus naik level 9 Majoribanks Building, 57 Willis Street menuju ke Physio Clinic yang awek tahun lepas maksudkan. Maka terus ke kaunter dan cakap nak beli utk casual wear punya kasut yang berjari. Awek kaunter tu pun tunjukkan...


Lepas try, terus beli. Kasut yang atas ni beli kt physio clinic dalam $180 gak tapi kalau beli online dekat FreedomFeet (website rasmi dia) dalam $200. Maybe include shipping cost kot. Stokin pulak...err..sebab kasut ni dia ikut bentuk jari, maka stokin pun perlu la ikut sama... harga stokin $30 =_=

Ponteng Kelas Itu Bagus!

I have been meaning to blog about this a little while ago but because of the time constraint that was forced upon my schedule, with juggling my time between classes, compulsory readings, and reading that pretty much rendered me breathless over the course of my whole last week, at last now I have some time to myself to write something about determination and consideration in university environment - a topic that I think most people had adopted the wrong idea about.

Victoria University's O-Week, AW100

While in throughout our life we have been fed on the kind of mentality that determination in succeeding in everything that you do is the key to success, I am sure that many of us will not necessarily agree with the thinking - well, that is at least I what I am trying to achieve here.

Rotorua Wet n Wild Rafting Experience

Dua minggu dah start belajar nak bernafas pun punya lah susah. Masalah datang satu-satu. So, bila ada masa sikit barulah terkedek-kedek nak membelek gambar lama, mengingatkan kenangan-kenangan yang boleh buat muka masa tersenyum sekejap walaupun sekejap lagi bila ngadap jadual akan berkerut balik. Rasanya aku belum cerita lagi pasal aku pergi Rotorua New Zealand hari tu kan?


More

SEARCH

TESTIMONI

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Based on a work at http://www.arcx13.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.facebook.com/arcx13?ref=bookmarks. Dalam BM, korang tak boleh copy langsung melainkan ada kebenaran