Cara buat Bunga Origami Kusudama

Hari ni lah hari paling slow skali sebab malam tadi tidur jam 4.30am sebab buat assignment dan kelas pulak start awal pagi. untuk hilangkan kemengantukan dalam kelas, akhirnya dapat idea untuk buat origami bunga yang ditunjukkan seorang rakan Facebook di wallnya sendiri semalam. Origami tu macam ni la rupa dia...


Lepas tu ada kawan mintak tutorial dan aku rasa eloklah letak dalam blog ni sebab kalau korang nak buat, bolehlah rujuk sini. Yang ni tutorial vide. Tapi kalau nak tengok yang bergambar macam aku dalam kelas tadi, ada kat sini 

Bahan-bahan diperlukan:
Sekurang-kurangnya 5 kertas segi empat sama 
Gam

Ok. Dah siap? Jom melipat kertas!



Benda ni akan jadi sangat cantik bila gunakan kertas yang berwarna. Tapi kalau buat setakat suka-suka, eloklah gunakan kertas yang dah digunakan untuk tak membazir. Tadi sempat aku buat lagi satu bunga kelopak origami ni :P


Ok bye 

5 ulasan: Leave Your Comments

  1. cantiknye, pki kertas majalah pon bgus. byk majalah ni. nk suh budak psv wat la ari senin ni. tp xde glue gun plak.

    BalasPadam
  2. @cik chinta saya guna gam biasa je :P

    tapi make sure guna gam yg kuat. jgn guna stick glue tu. yg tu pondan sikit

    BalasPadam
  3. Buat kecik2 sket ujung2 taruh pin. Wat brooch. Hahaha. Menarik jugak

    BalasPadam
  4. kreatif sungguh..:)
    lepas nie boleh cuba..
    takdelah kertas2 terbuang tue dibazirkan macam tue ajer kan..ehehe..

    BalasPadam
  5. haha lawaknya kau buat bunga pkai kertas majalah tu, tergelak aku memalam buta ni.:D

    BalasPadam

Komen yang nak diletakkan lepas 14 hari selepas entri tu diterbitkan, akan diletakkan dalam mod pengesahan terlebih dahulu untuk mengelakkan spamming

More

SEARCH

MESEJ RINGKAS

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Based on a work at http://www.arcx13.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.facebook.com/arcx13?ref=bookmarks. Dalam BM, korang tak boleh copy langsung melainkan ada kebenaran