Tawaran Biasiswa Pengajian Ijazah Psikologi Luar Negara 2015

Disebabkan ada orang bertanya dan kami terjumpa satu pautan mengenai biasiswa untuk sambung belajar peringkat ijazah dalam bidang psikologi di luar negara, maka kami akan share di sini. Sebelum tu terlebih dahulu kami mahu mengingatkan adik-adik semua bahawa belajarlah kamu dengan niat untuk belajar mendapatkan ilmu bukannya hendak pergi mendapatkan title overseas tu. 

Pihak Majlis Amanah Rakyat (MARA) ada menawarkan biasiswa untuk program psikologi di dalam dan luar negara. Walaupun admin sendiri bukanlah seorang penerima biasiswa MARA dalam bidang psikologi, tapi kami sekadar berkongsi sahaja

Senarai program dan ijazah serta universiti yang ditawarkan boleh diperolehi daripada pautan di bawah ini 





Syarat-syarat nak melayakkan diri untuk biasiswa ini ialah:
  1. Melayu/ Bumiputera
  2. Power akademik dan ko-kurikulum. Tak payah sukan, power berdebat pun kira ko-kurikulum hokkay
  3. Mempunyai sifat kepimpinan dan power teamwork
  4. Rajin dan bekerja keras
  5. Takde penyakit terminal
Kalau nak apply biasiswa, klik sini. Tetapi untuk tahun 2015 belum dibuka lagi ketika kami menulis artikel ini

Untuk maklumat lanjut tentang kemasukan ke program ini sila hubungi pihak MARA atau dapatkan maklumat selanjutnya daripada laman web mereka di http://mara.gov.my

4 ulasan: Leave Your Comments

  1. Hihihi terima kasih abam!! ^________^ jzkk.

    BalasPadam
  2. Terima kasih krn menjawab soalan. Mohon doakan

    BalasPadam
  3. Homeopathy Bissmi Maziah18 Februari 2015 10:32 PTG

    Jika ingin mencari ubat untuk merawat ADHD, kami ada menjualnya dan boleh dilihat kesannya dalam 3 hari...

    BalasPadam
  4. Razira Razali Steady9 April 2015 12:32 PTG

    Assalamualaikum..
    Kalau Utk lepasan spm 2014, nk apply macam mana?

    BalasPadam

Komen yang nak diletakkan lepas 14 hari selepas entri tu diterbitkan, akan diletakkan dalam mod pengesahan terlebih dahulu untuk mengelakkan spamming

More

SEARCH

TESTIMONI

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Based on a work at http://www.arcx13.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.facebook.com/arcx13?ref=bookmarks. Dalam BM, korang tak boleh copy langsung melainkan ada kebenaran