Tutorial Bina Universiti Kurang Daripada 20 saat

Wahai bloggers sekalian aku tahu ada antara korang yang benci dengan universiti korang kan? Ye, korang berdarah muda, semua apa yang orang tua-tua universiti termasuklah dekan, naib dekan, chanselor hapa semua mentadbir dalam gaya diorang. Bukan apa yang korang nak.


Tapi jangan risau! Saya ada penyelesaiannya. Daripada korang duduk universiti atas dasar terpaksa, apa kata kita buat universiti sendiri? Perlukah ada duit berbillion-billion? Perlukah menarah bukit dan merampas tanah hakmilik petani miskin? Perlukah membunuh flora yang memberikan kita oksigen? Perlukah membuat pinjaman PTPTN? Sudah tentu tidak! Ikuti langkah di bawah ini!


Edit Profile > Education & Work > taip nama Universiti > siap!




Senang kan? Tak payah bayar yuran, takpayah nak bising-bising internet slow, dan tak payah kena panggil anjing menyalak oleh pihak ITMS kalau bising-bising pasal internet Universiti XXXX perlahan tahap gaban sampai menyusahkan perjalanan urusan penting.

Keburukan buat Universiti melalui Facebook ialah korang tak boleh belajar apa-apa dekat situ. Buat suka-suka je hehehe. Okay nak g pasar Ahad. Selamat hari Ahad!

38 ulasan: Leave Your Comments

  1. sape sape pun boleh belajar kat oxford cam tu..

    BalasPadam
  2. hahahahahahahaha.

    mula2 tak paham tengok tajuk maka kena baca dan bila baca baru paham!hehe.

    BalasPadam
  3. @APi
    kalau ko nak, tulis la...adeapehalll

    BalasPadam
  4. nie bapak aku pun boleh buat. adeii. papepun. gua sayang UMP. muahhxxx!

    BalasPadam
  5. ceh, mgkin sy akn bina uni sendiri kt fb lg 2 thun kot. :P

    BalasPadam
  6. :) :) :)
    kekeke.. dah agak dah
    terbaeekkk!!!!

    singgah dari mknace unlimited

    BalasPadam
  7. tertibe teringat dulu sekelas dengan Mark Zuckerberg

    die ada cakap "mu boleh pilih mana university yang mu berkenan... buh je kat facebook" peh tue ayat die yang bro translate

    BalasPadam
  8. hahaha..nanti aku nak tulis kekonon aku belajar kat obersea la..kui3..

    BalasPadam
  9. hahaha , ok , universiti da buat da , xsampai pon 20 saat ,pasni wat perkejaan lak , pastu ujung bulan minta gaji dengan arc13 ekk .. hahahhaahhaha

    BalasPadam
  10. haha... aku nak tukar wat universiti kat angkasa lepas plak la. baru style.

    BalasPadam
  11. ada satu profile aku tengok hari tu 'university of hell' LOL

    BalasPadam
  12. ahahahaha dah cukup 3 tahun, buat jubah konvo sendiri, curik mortarboard uni, skroll tampal logo uni sendiri, ambik gamba kt studio. kehkehkeh

    BalasPadam
  13. hahaha macam tuh... sume blajar harvard n oxford ah.. hahahaha


    Fakta yang menggemparkan Kekayaan Hosni Mubarak Mengalahkan Bill Gates

    BalasPadam
  14. haha oke lawak boleh diterima !

    btw,i syg universiti i okeyh hihi ;D

    BalasPadam
  15. haha.. welcome to University of Dealova.. ;P

    BalasPadam
  16. haha..pasni byk la yg graduate dari universiti pelik2..

    BalasPadam
  17. keh keh menarik ni, gua sukaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  18. hahaha... macam ni senang nak belajar kat cambridge universiti la...

    BalasPadam
  19. hoho..xde keje ke ape..adehla

    BalasPadam
  20. haha entry sengal.:D.but nice, leh glamerkn nm u sekali skala.ngeh2 :D.ak x abes packing lg.next week dh nk g welly

    BalasPadam
  21. haha.. sengal jer..
    senang la mcm nie.. tiap2 hari tukar u pun boleh.. keh3

    BalasPadam
  22. adeh..patut lah 20saat..cm2 5saat pon boleh..hahaha

    BalasPadam
  23. hahaha... adei, bleh plak mcm tu. sndiri buat, sndiri yg mengajar dan sndiri yang di ajar..

    BalasPadam
  24. MR ARCH lambat...lame dah buat..hahaha
    22 mggu harvard, 2 mggu oxford, 2 minngu negara lain...HEHEHEHEHHE..saya bijak macam MR ARCHX kan?

    BalasPadam

Komen yang nak diletakkan lepas 14 hari selepas entri tu diterbitkan, akan diletakkan dalam mod pengesahan terlebih dahulu untuk mengelakkan spamming

More

SEARCH

MESEJ RINGKAS

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Based on a work at http://www.arcx13.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.facebook.com/arcx13?ref=bookmarks. Dalam BM, korang tak boleh copy langsung melainkan ada kebenaran