Antartic Blast membawa salji ke Wellington

First sekali turun salji ialah pada malam semalam di mana waktu tu aku tengah kerja mencari nafkah menyara ank bini. So, aku hanya dapat tengok salji daripada tingkat 7 perpustakaan Victoria University sahaja, Tapi memanglah boleh nampak daripada atas yang orang excited gila masa turun salji tu


Okay gambar buruk sikit sebab guna Ipod Touch saje. Ini gambar semalam, tak lebat sangat, yang harini punya lebat gila. Macam blizzard pun ada. Kalau korang tertanya-tanya kenapa rakyat Wellington pelik sangat yang salji turun, korang kena tahu yang Wellington bukan tempat yang bersalji. Penurunan salji ni merupakan satu fenomena yang pelik.






Jangan kata orang Malaysia kat pokok tu, orang Kiwi pun pelik tengok sebab benda ni sangat luar biasa. Menurut Stuff.co.nz, fenomena yang diberi nama Antartic Blast ni dah lebih 30 tahun tak datang dekat Wellington dan penduduk kawasan sini diminta bersedia untuk mengalami musim paling sejuk, dan lebih banyak salji untuk hari-hari esok.

Antara peringatan daripada Wellington Civil Defense Minister ialah untuk penduduk Wellington bersedia untuk terperangkap dalam rumah akibat salji yang lebat. Berkemungkinan bahawa elektrik, air, dan internet bakal terputus disebabkan kesulitan ini.

Aku sangat-sangat berharap esok diisytiharkan darurat dan Vic Uni ditutup sebab aku taknak ambik test esok. Tapi janganlah sampai elektrik dengan air takde pulak. Kang nak basuh hadas besar macam mana... Salji tu sejuk kot. Dan jugak, walaupun haritu dah ada ceramah pasal persediaan menghadapi kecemasan, aku tak buat pun lagi Emergency Pack tu haha.

Aku dah kata dah semalam, salji turun mesti ada "harganya". Maybe esok kita akan nampak harga sebenar dia kot? Tapi doakanlah yang terbaik untuk kami. Taknak pun apa-apa buruk terjadi tapi bersedia secara mental dan fizikal,

P/S: Kalau aku tak update blog sampai hari Sabtu, tolong korek rumah kami daripada timbunan salji ye. Thanks. Mintak-mintak Uni tutup sampai khamis. Aku tak siap assignment lagi. Blogging boleh pulak...

25 ulasan: Leave Your Comments

  1. lah ye ke?aku igt salji itu dah jadi mainan kau bila musim sejuk kat sana.baru tahuuuu.hahaha.
    no wonder la keluar pic pandasesat di tengah jalan.hahahhahah

    apepun aku doakan angan2 kau tcapai la takmo test.hahahah..tapi tak lah doa sampai umah kau tertimbus.kang ni keluar 'misi mengorek rumah abampanda' pulak.hahahha.

    BalasPadam
  2. taw takpe.blogging boleh pulak.

    haha.oh salji.

    BalasPadam
  3. doakan jugak di sini mesir turun salji..panas gilooo neh...

    BalasPadam
  4. hati2 bro. nak keluar pakai boot. haha

    BalasPadam
  5. hope nothing bad happens =)

    BalasPadam
  6. baru aku nampak betul kubur yang kau dok kate dekat ngan Uni tu.woha! scary...

    BalasPadam
  7. handsome kott lelaki first dlm video tu.kekekke! semoga semuanya selamat and uni ko bukak macam biasa..lalalalala :p

    BalasPadam
  8. jangan lupe buat snowman ok...=)

    BalasPadam
  9. aku doakan salji dah stop esok biar ko ade test.hahaha

    BalasPadam
  10. salji tu kalau kepal2 pastu buh ibu sirap...boleh makan tak acik panda???

    BalasPadam
  11. @namaakulynn

    test dah batal! whosyr daddy?hahhaha

    BalasPadam
  12. @aryu

    blogging ni safe haven doh hahahha

    BalasPadam
  13. @Ujaja

    mesir turun salji aku taubat nasuha hari2 .....

    BalasPadam
  14. @dayanaazhar:)

    always wear that boots. ada kasut tu je pun hahaha

    BalasPadam
  15. @Faizal Rahman
    ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

    BalasPadam
  16. @Zulfikar Hazri

    salji tu asalnya air hujan. Kalau ko, nak tak tadah air hujan pastu minum?hahahhahaha

    BalasPadam
  17. oh..kat Wellington salji memang tak turun eh? baru la aku tahu..memang luar biasa la tu..

    err..tapi kalau bekalan air terputus, maknanye ko kena guna salji la eh nak membasuh bile ko hadas beso dgn kecik?kuikuikui..

    BalasPadam
  18. hoho... memang dah... even assignments belambak... tapi blog tetap pilihan... :D


    selamat menepuhi hidup di sana..

    BalasPadam
  19. kat malaysia bila pulak,hari2 aku tunggu

    BalasPadam
  20. malas g test yer.... hehee.. tC

    BalasPadam

Komen yang nak diletakkan lepas 14 hari selepas entri tu diterbitkan, akan diletakkan dalam mod pengesahan terlebih dahulu untuk mengelakkan spamming

More

SEARCH

MESEJ RINGKAS

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Based on a work at http://www.arcx13.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.facebook.com/arcx13?ref=bookmarks. Dalam BM, korang tak boleh copy langsung melainkan ada kebenaran