Lirik Lagu Pompa Besin - Jangan Lupa Namaku

Hah aku terjumpa lagu OST Drama Ramadan Terakhir. Aku tak pernah tengok cerita ni dan belum tergerak lagi nak tengok sebab banyak benda lain nak buat, sedangkan drama Tahajjud Cinta pun masih ongoing. So, maybe habiskan yang itu dulu, baru tengok cerita Ramadan Terakhir. 



Tolonglah klik play kat butang atas ni sebab lagu dia sangat best. Kalau korang kenal aku dan pernah tengok Ipod aku yang dikatakan aneh tu, korang akan tahu yang aku memang jenis tak dengar lagu Melayu terutamanya lagu rock kapak sebab ianya tak sesuai dengan jiwa aku. Kalau ada pun lagu Melayu, dari Siti Nurhaliza, Noraniza Idris, dan Lagu Tradisional Gamelan Instrumental. 


Anyway, ini dia lirik lagu OST Ramadan Terakhir - Jangan Lupa Namaku by Pompa Besin


Walau aku tidak bersamamu
Jangan engkau lupakan diriku
Walau aku tiada di sisimu

Jangan engkau lupakan namaku
Kerana…
Aku mengingati mu
Kerana…
Aku men’cintaimu…

Andai aku
Bisa bertemumu
Dengan senyum ku tadah syukurku
Andai aku bisa menyentuhmu
Air mata pasti deras gugur

Kerana…
Aku merindui mu
Kerana aku sentiasa
Menyintaimu oh sepenuh hati

Walau kamu
Jauh di mataku
Jangan aku hilang dalam kalbu
Saat kamu samar mengingati
Jangan aku terus kau lupakan

Kerana aku
Sentiasa mengingatimu
Kerana aku
Sentiasa menyayangimu oh kekasih hati…

Andai aku bisa memelukmu
Pasrah aku tabah diujimu
Andai aku bisa dicintai
Dengan rela menyerahkan hati

Kerana…
Aku merindui mu
Hmmm…Kerana aku sentiasa menyintaimu……

P/S: Sedang mengusahakan sebab-sebab saintifik kenapa tilik nasib dan horoskop ialah kepercayaan sampah sarap. Tunggulah esok atau lusa :)

18 ulasan: Leave Your Comments

  1. lagu ni mmg best. dah lama aku layan. :)

    BalasPadam
  2. aku baru jumpa. hahahah nak buat cane. tak tengok drma ramadhan

    BalasPadam
  3. jgn kate lagu, drama tu pon aku lum tgk.. walaupun aku duk kat msia.. haha

    BalasPadam
  4. hehehe..aku msih lg mnunggu entri dr p/s ko tuh...

    BalasPadam
  5. sokong~! lagu ni sebenarnye penuh penghayatan tentang DIA

    BalasPadam
  6. sila tgk dramanye...leh sentap!

    BalasPadam
  7. mase bulan pose dulu..citer ni..wajib kakaK ipar aku layan..so aku pon layan jugak la..sentap..tp ending nya...ARC tgok la sendiri..aku xpuas hati dgn ending dia..=D

    BalasPadam
  8. sedap lagu ni tapi kawan aku ckp irama dia mcm lagu cina mampos..huhuhuhu

    BalasPadam
  9. @AyuE SurihanyOt

    hahaha part mane weh? apekeheynye lagu cina mati lak...
    aku suka tang seruling tu...yang ada AaaaAAAAaaaAaaaaa TU. HAHAHHA

    BalasPadam
  10. kau dengar lagu melayu? daebakkk..aku lg nasyid jer yg ada melayu, yg lain susah kau nak cari dlm henpon or laptop..hahaha

    BalasPadam
  11. tak best pong lagu.. haha.. tp lirik dia best..

    BalasPadam
  12. baik tgk cite ni dr tahajjud cinta tu. sedih woh cite ramadhan terakhir

    BalasPadam
  13. jangan kata lagu... jangan kata drama... tajuk drama tu pun ni first time dengar...


    p/s Chewe takut la.. sebab dia memang dah tau yang si Shahril suka rakam orang berak.. so dia keluar tengok kot kot ada org duk depan pintu rakam dia berak..

    BalasPadam
  14. hahahaha, lagu cina mampus....lawak....

    BalasPadam
  15. apesal aku tak tau pon lagu niii? pestime dgr kt belog ko nih. serius SEDAP weh!! cairrrrr.

    BalasPadam
  16. aku pun suka dgr lagu ni tmbh kat part seruling tu..syahdu je rase..

    BalasPadam

Komen yang nak diletakkan lepas 14 hari selepas entri tu diterbitkan, akan diletakkan dalam mod pengesahan terlebih dahulu untuk mengelakkan spamming

More

SEARCH

MESEJ RINGKAS

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Based on a work at http://www.arcx13.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.facebook.com/arcx13?ref=bookmarks. Dalam BM, korang tak boleh copy langsung melainkan ada kebenaran