Cara buat Bunga Origami Kusudama

Hari ni lah hari paling slow skali sebab malam tadi tidur jam 4.30am sebab buat assignment dan kelas pulak start awal pagi. untuk hilangkan kemengantukan dalam kelas, akhirnya dapat idea untuk buat origami bunga yang ditunjukkan seorang rakan Facebook di wallnya sendiri semalam. Origami tu macam ni la rupa dia...


Lepas tu ada kawan mintak tutorial dan aku rasa eloklah letak dalam blog ni sebab kalau korang nak buat, bolehlah rujuk sini. Yang ni tutorial vide. Tapi kalau nak tengok yang bergambar macam aku dalam kelas tadi, ada kat sini 

Bahan-bahan diperlukan:
Sekurang-kurangnya 5 kertas segi empat sama 
Gam

Ok. Dah siap? Jom melipat kertas!

Hakikat Trend Tudung Semasa

Mungkin tak semua pembaca tahu tapi sekarang ni aku dah berada di Malaysia, for good. Sebab tu blog pun bersawang habis dan hanya ditulis kalau ada masa. Hanya perkara penting yang perlu diblogkan dan masa pun sekarang menunjukkan 4.03 am sebab baru siap tulis assignment. Tapi takpe lah, bagi aku peluang berblog kejap seba tadi aku dah telan Nescafe warna merah. Merah maksudnya berhenti. So, aku berhenti tidur lah malam ni

Sekembalinya ke Malaysia, benda pertama yang aku perasan berbanding New Zealand ialah ramainya rakyat yang bertudung. Pandang kiri nampak gadis yang nampaknya seperti penuntut UIA. Toleh kanan pulak nampak gadis yang pakai beg USIM. Tengok orang lain, eh ada pattern tudung yang aku jarang-jarang nampak. 

More

SEARCH

MESEJ RINGKAS

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Based on a work at http://www.arcx13.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.facebook.com/arcx13?ref=bookmarks. Dalam BM, korang tak boleh copy langsung melainkan ada kebenaran