Sebelum runtuhnya gereja katedral di Christchurch

Ingat lagi tak tahun lepas, berlaku satu gempa bumi yang sangat kuat di Christchurch, New Zealand. Pelajar Malaysia lebih suka panggil tempat tu dengan nama Canterbury rasanya entahlah. Anyway, gempa bumi tu nasib baik tak berlaku masa aku pergi melawat kawasan tu. Kalau tak, hilanglah seorang panda yang baik hati di muka bumi ni. Pendek kata, lepas gempa bumi, musnahlah kawasan tu. Yang korang akan tengok ni ialah gambar sebelum gempa bumi yang kuat tu berlaku


Dekat luar gereja ni ada banyak gerai jual cenderahati, tempat rekreasi orang main catur gergasi, dan juga orang yang rajin mengambil gambar macam kami masa tu

Okay cukup lah tu tengok kawasan luar gereja yang popular kat New Zealand ni untuk tumpuan pengunjung. Jom masuk dalam berbekalkan iman.

Err......

Masa dalam tu, dengan tiba-tiba je ada ceramah bermula. Untuk tak biadap pada tempat ibadat orang, kami pun duduk la beberapa minit sambil dengar dia cakap. Bukannya kami dengar pun sebab duduk jauh. Last-last blah macam tu je

Tapi tempat ni dah runtuh sekarang. Semua ni dah takde. Haritu dengar kata kerajaan New Zealand nak bina yang baru. Design dia serius cantik. Okaylah itu je untuk kali ni sambil saja-saja cerita kisah lama. Kbye
-------------------------------------------------------------------
Kalau nak tawaran hebat beli tiket kapal terbang, Cuba tengok ni

4 ulasan: Leave Your Comments

  1. awat banyak simbol nazi tu ek??

    BalasPadam
  2. @kyo_9 lambang 'nazi' tu is called swastika. salah satu lambang yang common dalam mana-mana agama, sebenarnya. Kecuali islam la...

    BalasPadam
  3. darling,

    im goin to NZ by Sept..im working there
    ada tip untuk ahkak?

    please
    emel me ahkakgeli@yahoo.co.uk

    tq

    BalasPadam

Komen yang nak diletakkan lepas 14 hari selepas entri tu diterbitkan, akan diletakkan dalam mod pengesahan terlebih dahulu untuk mengelakkan spamming

More

SEARCH

MESEJ RINGKAS

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Based on a work at http://www.arcx13.com.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.facebook.com/arcx13?ref=bookmarks. Dalam BM, korang tak boleh copy langsung melainkan ada kebenaran